Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Συνεχίζονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
ikteo limnou
Συνεχίζονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
25.02.2013 | 03:03

Συνεχίζονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Στο Τζαλαλαμπάντ, την μεγάλη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν κοντά στην πακιστανική μεθόριο, ο καμικάζι ενεργοποίησε πολύ νωρίς το πρωΐ τα εκρηκτικά του μπροστά από την τοπική Ασφάλεια--σκοτώνοντας δύο μέλη του προσωπικού της και τραυματίζοντας τρία, όπως ενημέρωσε η Ασφάλεια.Στην περιφέρεια Λογκάρ (παρακείμενη σε αυτήν της Καμπούλ) και συγκεκριμένα στο Πούλι Αλάμ, άλλος καμικάζι επιτέθηκε στην αρχή του πρωινού με στόχο τον αστυνομικό σταθμό.

Σκότωσε ενεργοποιώντας τα εκρηκτικά του έναν αστυνομικό, τραυμάτισε άλλους δύο, σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, οι ταλιμπάν ανέλαβαν ευθύνη.

Πάντως ο ΟΗΕ σε υπόμνημά του ανέφερε σήμερα ότι το 2012 έγιναν λιγότερες επιθέσεις αυτοκτονίας κυρίως στους νότιο και ανατολικό τομείς στο Αφγανιστάν, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Αλλά και στο Βορρά, στην Κουντούζ, την οχυρή θέση των ταλιμπάν, φέτος στις 24 Ιανουαρίου, 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, 18 τραυματίστηκαν από άλλην επίθεση αυτοκτονίας.

Στα όρια της διπλωματικής συνοικίας στην Καμπούλ οι διωκτικές αρχές σκότωσαν, σήμερα, δύο καμικάζι, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα.

Τούτο ανακοίνωσε η αστυνομία Καμπούλ αλλά και βεβαίωσαν πολλοί μάρτυρες στον απεσταλμένο του Γαλλικού πρακτορείου.

Πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018