Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός μειώνει τις μονάδες αίματος στην Ελλάδα λόγω... χρεών
ikteo limnou
Ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός μειώνει τις μονάδες αίματος στην Ελλάδα λόγω... χρεών
26.02.2013 | 02:23

Ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός μειώνει τις μονάδες αίματος στην Ελλάδα λόγω... χρεών

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Την απόφαση να μειώσει στο μισό τις μονάδες αίματος που παρέχει στην Ελλάδα πήρε ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς η χώρα μας έχει συσσωρευμένα χρέη προς τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές της Ελλάδας ανέρχονταν στα 5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 4 εκατ. ευρώ) το 2011, ποσό που δεν καλύφθηκε εξαιτίας των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που επέβαλαν η Τρόικα και τα Μνημόνια.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση» ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας μεταγγίσεων της ανθρωπιστικής οργάνωσης Ρούντολφ Σβάμπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εφημερίδας Tages-Anzeiger και συμπλήρωσε: «Όμως ένα έλλειμμα πέντε εκατομμυρίων δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους στην οργάνωσή μας».

«Επικοινωνήσαμε επομένως με τις ελληνικές αρχές για να βρούμε μια λύση», συμπλήρωσε εξηγώντας πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μειωθούν οι παραδόσεις μονάδων αίματος από το 2015 για να φτάσουν στο ήμισυ του σημερινού όγκου το 2020.

Η λήψη της απόφασης αυτής από την πλευρά του ελβετικού Ερυθρού Σταυρού κατέστη κάτι το αναπόφευκτο, καθώς τα έσοδα από τις εξαγωγές αυτές καλύπτουν μόνον τα έξοδα διαχείρισης, εργαστηρίου και επιμελητείας, ενώ το ίδιο το αίμα προσφέρεται δωρεάν.


Πηγή:  iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018