Ο αμυντικός οργανισμός εδρεύει στην Ουάσιγκτον και "αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό, δικαστικό και κοινωνικό κρατικό φόρουμ στο ημισφαίριο", σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Ο Οργανισμός περιλαμβάνει 35 κράτη της Βόρειας, Κεντρικής, και Νότιας Αμερικής, ενώ έχει χορηγήσει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή σε 69 κράτη καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τη Ροντρίγκεζ η απόφαση δεν είναι προσχηματική αλλά «εχει να κάνει με την αξιοπρέπεια του λαού μας». Όπως εξήγησε οι διαδικασίες που θα διαρκέσουν περίπου 24 μήνες, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη.
Η κίνηση αυτή του Μαδούρο έρχεται σε μια στιγμή που η Βενεζουέλα μετράει πλέον 32 νεκρούς από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Τελευταίο θύμα ένας 20χρονος που τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από δακρυγόνο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τσακάο που κυριαρχεί η αντιπολίτευση.
Το κύμα των διαδηλώσεων και η καταστολή που έχει εφαρμοστεί έχει αφήσει πίσω του 437 τραυματίες, και 1.300 συλλήψεις.
Πηγή: protothema.gr