Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Για ρατσισμό κατηγορείται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
ikteo limnou
Για ρατσισμό κατηγορείται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
27.02.2013 | 14:40

Για ρατσισμό κατηγορείται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Για «θεσμική προκατάληψη» κατηγορείται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, απέναντι στους μαύρους και στους υποψήφιους μειονοτικών εθνοτήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian επικαλούμενη στοιχεία δύο χρόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα, οι λευκοί υποψήφιοι έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κερδίσουν μια θέση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε σχέση με τους αφρικανούς ή τους υποψήφιους μειονοτικών εθνοτήτων, ακόμη κι αν έχουν τους ίδιους βαθμούς και τα ίδια προσόντα.Όπως δείχνουν τα στοιχεία των αιτήσεων των ετών 2010 και 2011, τα οποία ήρθαν στην κατοχή της εφημερίδας επικαλούμενη τον νόμο περί ελευθερίας των πληροφοριών, αποκαλύπτεται ότι το 25,7% των λευκών αιτούντων προσκαλείται να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των αιτούντων που έρχονται από άλλες εθνικές μειονότητες είναι μόλις 17,2%.

Το μεγαλύτερο χάσμα στα ποσοστά εντοπίζεται στον ιατρικό κλάδο, μια από τις πιο περίβλεπτες σχολές του πανεπιστημίου. Εκεί οι πιθανότητες των λευκών υποψηφίων έναντι των υποψηφίων μειονοτήτων είναι διπλάσιες ακόμη κι αν οι βαθμοί του ήταν άριστοι.

Ο βουλευτής των Εργατικών Ντέιβιντ Λάμι, παραδέχεται ότι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν προκατάληψη και αποδεικνύουν τη θεσμική αποτυχία του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καταγγέλλεται για φυλετικό ή ταξικό ρατσισμό ενώ παρόμοιες κατηγορίες έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν και για το άλλο ξακουστό βρετανικό πανεπιστήμιο, του Κέμπριτζ.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018