Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία στις 12 Μαΐου
ikteo limnou
Πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία στις 12 Μαΐου
28.02.2013 | 11:40

Πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία στις 12 Μαΐου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

 Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στη χώρα του, εξαιτίας της παραίτησης της κυβέρνησης Μπορίσοφ, για τις 12 Μαΐου.

Σε μία προσπάθεια να μην οδηγηθεί η Βουλγαρία σε οικονομική αστάθεια εξαιτίας της πολιτικής ρευστότητας ο Πρόεδρος της χώρας Ρόζεν Πλενελίεβ δήλωσε στην Ολομέλεια της βουλγαρικής Βουλής:

 «Πιστεύω ότι οι σημαντικότερες και οι πλέον απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές θα πρέπει να αποφασιστούν από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις πρόωρες εκλογές και επειδή κανένα κόμμα δεν θέλει να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Μαΐου».

 

Το φτωχότερο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα το χρέος και το έλλειμμά του αλλά η παρατεταμένη πολιτική σκληρής λιτότητας μαζί με τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη και κυρίως στην ηλεκτροδότηση πυροδότησαν μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, οι οποίες οδήγησαν και στην παραίτηση του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, την περασμένη εβδομάδα. 

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018