Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Χαστούκι στο θεό η αγνόηση των γυναικών»

afoi poriazi

«Χαστούκι στο θεό η αγνόηση των γυναικών»
13.03.2013 | 16:22

«Χαστούκι στο θεό η αγνόηση των γυναικών»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

"Είναι μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Είναι η τελευταία φορά που τους βλέπουμε" λέει η αδελφή Ντομινίκ, από τη Ρώμη, με το βλέμμα στραμμένο στην τηλεόραση, που δείχνει σε απευθείας μετάδοση την είσοδο των καρδιναλίων στην Καπέλα Σιστίνα.Και προσθέτει: "Στη συνέχεια, κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα".

Οι γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας απαγορεύεται να συμμετέχουν σε αυτή την "υπόθεση".

"Η καθολική παράδοση είναι μισογύνικη"
παραδέχεται η αδελφή Ντομινίκ, χαμογελώντας.

"Μιλάμε για καρδιναλίους, για την πιο υψηλόβαθμη κλίμακα. Πριν ωστόσο φτάσουμε εκεί, πρέπει η Εκκλησία να επιτρέψει στις γυναίκες την πρόσβαση σε κάποια αξιώματα".

Είναι σπάνιο οι γυναίκες να αναλαμβάνουν υψηλές θέσεις στους κόλπους της Εκκλησίας.

"Και όταν γίνεται αυτό, είναι χάρη στην πρωτοβουλία ενός μεμονωμένου επισκόπου. Θα έπρεπε ωστόσο αυτό να είναι απλώς κάτι φυσικό" λέει.

"Χωρίς τις γυναίκες, δεν θα υπήρχε Εκκλησία"


Για την αδελφή Ντομινίκ, η απαγόρευση της συμμετοχής των γυναικών σε υποθέσεις του Βατικανού εκλαμβάνεται ως έλλειψη αναγνώρισης του έργου τους.

"Χωρίς τις γυναίκες, δεν θα υπήρχε Εκκλησία" λέει.

Και προσθέτει: "Οι γυναίκες κινούν τα νήματα", υπογραμμίζοντας τον κεντρικό ρόλο των γυναικών τόσο στην διδαχή του καθολικισμού όσο και στη βοήθεια ηλικιωμένων ανθρώπων στις ενορίες.

"Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι ένας θεσμός όπως η Εκκλησία συνεχίζει να αγνοεί την μισή ανθρωπότητα" λέει η 44χρονη Άννα, η οποία περιμένει υπομονετικά κάτω από τη βροχή για την εκλογή του πάπα.

"Μη λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη της μισής ανθρωπότητας, είναι σαν να χαστουκίζεις το θεό στο πρόσωπο" υποστηρίζει η Αμερικανίδα Janice Sevre-Duszynska, την οποία αφόρισε το Βατικανό.

"Η κατάσταση που βιώνουν οι γυναίκες στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας είναι όχι μόνο άδικη και αντιπαραγωγική, αλλά είναι επίσης η αιτία όλων των κακών από τα οποία υποφέρει η Εκκλησία: έλλειψη νέου αίματος, εξασθένιση, υποχώρηση των ηθικών αξιών, καχυποψία έναντι του άλλου, λήθη των φιλοδοξιών της" υποστηρίζει, από την πλευρά της, η οργάνωση "Επιτροπή της Φούστας" (Comité de la Jupe), στην οποία συμμετέχουν 72 γυναίκες, που στις 9 Μαρτίου διοργάνωσαν τον δικό τους κονκλάβιο.

"Φανταστείτε πόσο θα άλλαζε η εικόνα της Εκκλησίας, εάν στο κονκλάβιο συμμετείχαν καμιά δεκαριά γυναίκες" λένε.

Πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018