Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Λευκός Οίκος σε κρίση: Μετά τον Σκαραμούτσι, ποιος έχει σειρά;

banner roots

Λευκός Οίκος σε κρίση: Μετά τον Σκαραμούτσι, ποιος έχει σειρά;
01.08.2017 | 08:28

Λευκός Οίκος σε κρίση: Μετά τον Σκαραμούτσι, ποιος έχει σειρά;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ακόμα και οι φανατικότεροι τηλεθεατές της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς House of Cards, που ασχολείται με τα παρασκήνια, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις μυστικές συμμαχίες στον Λευκό Οίκο, δεν μπορούσαν να φανταστούν πως η πραγματικότητα της κυβέρνησης Τραμπ θα τους κρατούσε σε... ακόμα μεγαλύτερη αγωνία.

Μετά από επτά απολύσεις, μέσα σε επτά μήνες, ποιος θα είναι ο επόμενος της διοίκησης που θα απομακρυνθεί και ποιος θα είναι εκείνος που θα του δώσει την «κλωτσιά»; 

Η απομάκρυνση του Άντονι Σκαραμούτσι από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, μόλις δέκα μέρες αφότου ανέλαβε και αφού είχε προβεί σε μια «επίδειξη δύναμης», κατορθώνοντας μέσα σε αυτό το διάστημα να «φάει» όχι μόνο τον προκάτοχό του Σον Σπάισερ, αλλά και τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, ήταν έκπληξη για πολλούς. Όμως φαίνεται πως πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να βάλει τάξη στο γραφείο του και πως έχει αποφασίσει πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο με στρατιωτικούς όρους: Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε για την θέση του προσωπάρχη ο στρατηγός Τζον Κέλι, μέχρι πρότινος υπουργός Εθνικής Ασφάλειας. 

Κι εκείνος, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως τα πράγματα άλλαξαν, λίγες ώρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό κι έστειλε τον Άντονι Σκαραμούτσι... από εκεί που είχαν πάει ο Σπάισερ και ο Πρίμπους! 

Σύμφωνα με τις πηγές των ΝΥΤ ήταν ο ίδιος ο Κέλι που «ανακοίνωσε» την απόλυση Σκαραμούτσι όταν σε συνάντηση που είχε με υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ο επικεφαλής.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο κύριος Σκαραμούτσι ένιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα».

Αυτό που δεν έγινε ανεκτό, όπως παραδέχθηκε στην ενημέρωση τύπου η εκπρόσωπος του Τραμπ, ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Σκαραμούτσι αναφέρθηκε στον Πρίμπους κατά την περιβόητη συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker, όπου είπε πως ο Ελληνοαμερικανός πρώην προσωπάρχης είναι «ένας γ... παρανοϊκός σχιζοφρενής». Ο πρόεδρος ένοιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι Σκαραμούτσι ήταν ανάρμοστα, ανέφερε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Κέλλι, στρατηγός των πεζοναυτών και με τέσσερα αστέρια, καλείται να αντιμετωπίσει αυτό που τα αμερικανικά μμε χαρακτηρίζουν «χάος στον Λευκό Οίκο». Μέχρι τώρα, υπήρχαν τουλάχιστον τρία διαφορετικά κέντρα εξουσίας, που καθένα αναφερόταν ξεχωριστά στον πρόεδρο Τραμπ: Ένα υπό τον Πρίμπους, ένα υπό τον σύμβουλο ασφλαείας Στηβ Μπάνον και ένα υπό την Ιβάνκα Τραμπ. Όσοι γνωρίζουν καλά, υποστηρίζουν πως αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο Τραμπ εδώ και πολλά χρόνια και πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. 

«Τώρα όμως», σημειώνει το cbs, «το σχέδιο είναι να δοκιμαστεί μια στρατιωτικού τύπου αλυσίδα διοίκησης, με σκοπό να φέρει δομή και πειθαρχία στον Λευκό Οίκο». 

Περίγελος του Twitter ο Σκαραμούτσι

 

Εν τω μεταξύ, δίνουν και παίρνουν τα κοροϊδευτικά σχόλια για τον Σκαραμούτσι, ή «Μουτς», στο Twitter.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου με καυστικό χιούμορ σχολίασαν την... περιπέτειά του, αρχικά αναζητώντας «τι κρατάει περισσότερο από δέκα μέρες»: «Μετακινούμαι πέντε μέρες την εβοδμάδα με αυτοκίνητο και δεν χρειάστηκε να βάλω βενζίνη κατά την διάρκεια της θητείας Σκαραμούτσι», «Αν είχες αγοράσει γάλα την ημέρα που τον προσέλαβαν, είναι ακόμα φρέσκο», «Ο γάμος της Κιμ Καρντάσιαν με τον Κρις Χάμφρις κράτησε επτά φορές περισσότερο από όσο ο Αντονι Σκαραμούτσι ήταν διευθυντής επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο», «Είχα χανγκόβερς που κρατούσαν περισσότερο από την θητεία Σκαραμούτσι», μερικά από τα σχετικά σχόλια.

Άλλοι πάλι αναφέρθηκαν στο πόσα πολλά πρόλαβαν να γίνουν μέσα σε αυτές τις δέκα ημέρες... «Τι ωραία που πούλησα την επιχείρησή μου και με χώρισε η εννιά μηνών έγκυος γυναίκα μου για να δουλέψω με τον Τραμπ και να με απολύσει δέκα μέρες μετά», «Αναρρωτιέμαι πώς θα καταγράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος την Εποχή Σκαραμούτσι».

Πολλοί τέλος στάθηκαν στο γεγονός πως κάθε... λεπτό που περνά ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για ένα νέο, κάθε φορά, «σκάνδαλο»: «Ακόμα και στην τουαλέτα να πας αυτές τις μέρες στην Ουάσινγκτον και καταλήγεις να έχεις χάσει ακόμα ένα σκάνδαλο με τον Τραμπ ή μια απόλυση ή ένα τρελό tweet. Απλώς δεν μπορώ να τα προλάβω όλα», «Ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αποκλειστεί; Στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ διώχνει τον Αντονι Σκαραμούτσι», «Ο Σκαραμούτσι έφυγε πριν καν προλάβει να τον κοροϊδέψει το SNL»!

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Κέιτ Χάντσον μάλιστα, πρωταγωνίστρια της κωμωδίας «Πώς να χάσεις έναν άντρα σε δέκα μέρες», δεν παρέλειψε να σχολιάσει το θέμα: 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το