Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλων

banner roots

Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλων
05.09.2017 | 11:20

Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλων

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Η Νότια Κορέα εντόπισε ενδείξεις για την προετοιμασία νέας εκτόξευσης από την Πιονγκγιάνγκ βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας στη Σεούλ, χωρίς να διευκρινίσει τον πιθανό χρόνο και το τόπο πραγματοποίησής της.

Η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ήταν ισχύος 50 κιλοτόννων, δήλωσε από την πλευρά του ανώτατος αξιωματούχος του νοτιοκρεατικού υπουργείου Αμυνας κατά τη διάρκεια επείγουσας συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.

Η Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας πραγματοποιώντας την Κυριακή την ισχυρότερη μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή. Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι η δοκιμή αφορούσε θερμοπυρηνική βόμβα που έχει τη δυνατότητα να οπλίσει διηπειρωτικό πύραυλο.

«Η ισχύς της έκρηξης της βορειοκορεατικής πυρηνικής δοκιμής εκτιμάται στους 50 κιλοτόννους», δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας.

Η ποσότητα αυτή ενέργειας σημαίνει ότι η δοκιμή ήταν πέντε φορές ισχυρότερη από την πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο 2016, και περισσότερο από τρεις φορές ισχυρότερη από την αμερικανική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα το 1945.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο πραγματικά για βόμβα υδρογόνου και δήλωσε ότι φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε «ποικιλία πυρηνικών υλικών».

Η αντιπυραυλική ασπίδα Thaad θα ενισχυθεί προκειμένου να αντικρουστεί η απειλή της Βόρειας Κορέας                                 

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν περισσότερα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας ως απάντηση στην πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε χθες η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο εκτοξευτήρες ρουκετών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense) έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα και είναι επιχειρησιακοί. Όμως η Σεούλ πάγωσε στη συνέχεια κάθε επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω ανησυχιών των κατοίκων για τις επιπτώσεις του συστήματος στο περιβάλλον.

«Τέσσερις εναπομείναντες εκτοξευτήρες θα αναπτυχθούν προσεχώς προσωρινά κατόπιν διαβουλεύσεων ανάμεσα στη Νότια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αντικρούσουν τις αυξανόμενες πυρηνικές και βαλλιστικές απειλές του Βορρά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο, ενώ η ίδια η ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad προκαλεί την οργή της Κίνας.

Οι εκτοξευτήρες πυραύλων είναι εγκατεστημένοι σε ένα γήπεδο γκολφ που μετατράπηκε σε στρατιωτική ζώνη, στη νότια κομητεία Σεονγκζού, περίπου 190 χλμ. από τη Σεούλ.

Η Πιονγκγιάνγκ κατέλαβε χθες εξαπίνης τη διεθνή κοινότητα πραγματοποιώντας την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή της. Η Βόρεια Κορέα δήλωσε πως δοκίμασε μια βόμβα υδρογόνου που έχει τη δυνατότητα να οπλίσει έναν διηπειρωτικό πύραυλο.

 

Φωτογραφία: AP/ KCNA via KNS

Πηγή: news247.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel