Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Δικαστικό χαστούκι στον Chobani
Δικαστικό χαστούκι στον Chobani
28.03.2013 | 20:27

Δικαστικό χαστούκι στον Chobani

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Νικηφόρος αποδείχθηκε ο δικαστικός αγώνας της ΦΑΓΕ εναντίον της εταιρείας Chobani με έδρα τη Νέα Υόρκη, που πουλούσε ως ελληνικό, γιαούρτι το οποίο παράγει στις ΗΠΑ. Η Chobani υποχρεώθηκε να αλλάξει τις συσκευασίες των προϊόντων της που κυκλοφορούν σε Βρετανία και Ουαλία, καθώς αυτές κρίθηκαν παραπλανητικές για το καταναλωτικό κοινό.

Ανώτατος δικαστής στο Λονδίνο αποφάσισε ότι το κείμενο επάνω στα κεσεδάκια του γιαουρτιού της Chobani όπου αναφέρεται ότι το γιαούρτι παράγεται στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, είναι δυσδιάκριτο και γι' αυτό έδωσε εντολή στην εταιρεία να τυπώνει κομμάτι αυτό που αναφέρεται στην προέλευση, με μεγαλύτερους, ευκρινέστερους χαρακτήρες για τα προϊόντα της που κυκλοφορούν στην Βρετανία.

Στο αιτιολογικό της απόφασής του, ο δικαστής σημείωσε ότι πάνω από το 50% των καταναλωτών στην Βρετανία που αγοράζουν γιαούρτι Chobani πίστευαν «ότι κατασκευαζόταν στην Ελλάδα».

«Τα πολύ μικρά γραμματάκια που ήταν τυπωμένα στα κεσεδάκια της Chobani στο πίσω μέρος και ανέφεραν ότι παρασκευάζεται στις ΗΠΑ, κάθε άλλο παρά ενημέρωναν τον κόσμο ότι το γιαούρτι δεν προέρχεται από την Ελλάδα».

Ο δικαστής ανέφερε ότι η ΦΑΓΕ, που κινήθηκε εναντίον της Chobani νομικά, κατάφερε να την αποτρέψει από το να πλασάρει το αμερικανικό της γιαούρτι σε Αγγλία και Ουαλία, με την σήμανση «ελληνικό γιαούρτι».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018