Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ο Τραμπ θα γλιτώσει έως και 15 εκατ. δολάρια από τη φορολογική μεταρρύθμιση που πέρασε

banner roots

Ο Τραμπ θα γλιτώσει έως και 15 εκατ. δολάρια από τη φορολογική μεταρρύθμιση που πέρασε
21.12.2017 | 07:11

Ο Τραμπ θα γλιτώσει έως και 15 εκατ. δολάρια από τη φορολογική μεταρρύθμιση που πέρασε

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Δεκαπέντε εκατομμύρια (δολάρια) λόγους έχει να χαμογελά ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της σαρωτικής μεταρρύθμισης του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ.

Αυτό είναι το ποσό που σύμφωνα με το κέντρο μελετών Center for American Progress στην Ουάσινγκτον θα ωφεληθεί ο αμερικανός πρόεδρος από τις νέες διατάξεις ενώ «κέρδη» θα δουν και τουλάχιστον έξι μέλη του στενού του κύκλου.

 

Το νομοσχέδιο αποτελεί την πιο μεγάλη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα στις ΗΠΑ εδώ και τρεις δεκαετίες μειώνοντας τους φόρους για τις εταιρείες και τους πλούσιους ενώ δίνει και το μεγαλύτερο χτύπημα στο πρόγραμμα Obamacare.

Μέχρι σήμερα τα πρώτα 11,2 εκατ. δολάρια της περιουσίας ενός ζευγαριού απαλασσόταν από τη φορολογία ενώ με τις νέες διατάξεις αυτό το όριο ανεβαίνει στα 22 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Center for American Progress, μάλιστα, κέρδη θα έχουν και οι κληρονόμοι του Τραμπ καθώς θα μπορέσουν να γλιτώσουν έως και 4,5 εκατ. δολάρια καθώς στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και αλλαγές στο φόρο κληρονομιάς.

Στην ίδια κατηγορία των ωφελημένων εκτός από τον Τραμπ βρίσκονται και ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒος, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και η επικεφαλής της υπηρεσίας μικρών επιχειρήσεων Λίντα ΜακΜάχον.

Το 90% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ περνάνε τα εισοδήματά τους μέσα από τις φορολογικές διατάξεις που προβλέπονται για τους ιδιοκτήτες τους.

Στο νομοσχέδιο, μάλιστα, πέρασε τελευταία στιγμή και μια παράγραφος που «φωτογραφίζει» τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων καθώς προβλέπει ότι εξαιρούνται από τη διάταξη που ανέφερε ότι τις φοροαπαλλαγές δεν θα απολαμβάνουν εταιρείες με πολύ λίγους υπαλλήλους.

«Πιστεύω ότι ο αμερικανικός λαός είτε επιβαρύνονται είτε ελαφρύνονται από τις σχετικές διατάξεις, οργίζονται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ, το υπουργικό του συμβούλιο και τα μέλη του Κογκρέσου ωφελούνται από τις εν λόγω διατάξεις» σχολίασε ο επικεφαλής του κέντρου μελετών.

Την ίδια ώρα πάντως μια σειρά εταιρειών ανακοίνωσε έκτακτες παροχές στους υπαλλήλους τους. Η AT&T ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει από 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο μόλις ο Τραμπ βάλει την τελική υπογραφή στο νομοσχέδιο ενώ υποσχέθηκε να επενδύσει και 1 δισ. δολάρια στην αμερικανική οικονομία το 2018. Η Boeing από την πλευρά της ανακοίνωσε ένα ποσό 300 εκατ. δολαρίων για υπαλλήλους και άλλες αγαθοεργίες. Τράπεζα στο Σινσινάτι θα μοιράσει από 1.000 δολάρια στους 13.500 υπαλλήλους της και θα αυξήσεις κατά 15 δολάρια το ωρομίσθιο. Η FedEx ανακοίνωσε προσλήψεις ενώ η NBCUniversal ανακοίνωσε μποναμά 1.000 δολαρίων σε 100.000 υπαλλήλους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel