Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βόμβα: Μετέφεραν στο εξωτερικό χρήματα η κόρη του Αναστασιάδη και ο Μ. Σαρρής;
Βόμβα: Μετέφεραν στο εξωτερικό χρήματα η κόρη του Αναστασιάδη και ο Μ. Σαρρής;
11.04.2013 | 12:43

Βόμβα: Μετέφεραν στο εξωτερικό χρήματα η κόρη του Αναστασιάδη και ο Μ. Σαρρής;

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Στη δίνη ενός νέου, πολύ σοβαρού σκανδάλου, βρίσκεται και πάλι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου, ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 καταθετών που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, λίγο πριν την απόφαση του πρώτου Eurogroup, βρίσκεται η κόρη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Έλσα Αναστασιάδη και ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή θα πρόκειται για βόμβα μεγατόνων που μπορεί να φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο νησί.

Οπως επισημαίνει η Καθημερινή της Κύπρου, η Έλσα Ν. Αναστασιάδη θα μπορούσε νομότυπα να είχε και να μετέφερε λογαριασμούς εκ μέρος των πελατών της ως δικηγόρος, σημειώνοντας πως υπάρχουν ερωτήματα «πολιτικής ηθικής» που πρέπει να απαντηθούν με πειστικό τρόπο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των περίπου 6.000 προσώπων, που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό στις αρχές Μαρτίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.
Όπως ανέφερε, ύστερα από σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων που έγινε υπό την προεδρία του, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για ανάγνωση και μελέτη από τους βουλευτές, καθώς ανάμεσα στα πρόσωπα που αναφέρονται υπάρχουν πολλοί που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό στο πλαίσιο νόμιμων εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων.
Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ζήτησε τη δημοσιοποίηση του καταλόγου, τονίζοντας ότι πρέπει να κατατεθούν στοιχεία για τον τελευταίο χρόνο, αλλά και για την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές, δηλαδή μετά τις 15 Μαρτίου.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης άφησε αιχμές ότι στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων διαμορφώνεται πλειοψηφία για τερματισμό της εξέτασης από την Επιτροπή του θέματος της εξαγωγής καταθέσεων. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε έντονη διαφωνία για το ενδεχόμενο αυτό και επιφυλάχθηκε να μιλήσει μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη.
«Έχω πολλές επιφυλάξεις για το πού πάμε, εάν η Επιτροπή Θεσμών δεν αφεθεί να λειτουργήσει κανονικά» είπε ο κ. Συλλούρης. Πρόσθεσε ότι στην συνεδρίαση της Τρίτης θα συζητηθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το θέμα της έρευνας σε βάρος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για ενδεχόμενη παραπλάνηση της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων ακούστηκαν απόψεις ότι δεν θα ήταν σκόπιμο ή πρόσφορο να εξεταστεί το θέμα του καταλόγου, δεδομένου ότι το ίδιο θέμα θα διερευνηθεί από την τριμελή ερευνητική επιτροπή, το έργο της οποίας αρχίζει τις επόμενες μέρες.

Πηγή: imerisia.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018