Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων είπε η Ν. Ζηλανδία
achilladelis
«Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων είπε η Ν. Ζηλανδία
18.04.2013 | 03:10

«Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων είπε η Ν. Ζηλανδία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Με 77 ψήφους υπέρ, από τα 121 μέλη του κοινοβουλίου, πέρασε την Τετάρτη και στην Νέα Ζηλανδία ο νόμος που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλόφιλων κι έτσι η χώρα έρχεται 13η στον κόσμο και πρώτη στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού που νομιμοποιεί τους νόμους μεταξύ ομοφυλόφιλων. Σαράντα τέσσερις βουλευτές ψήφισαν «όχι».

Εκατοντάδες κόσμου είχαν μαζευτεί έξω από το κοινοβούλιο και, μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Ωστόσο, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο και θα δώσει στα γκέι ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

Η Νέα Ζηλανδία έγινε η 13η χώρα παγκοσμίως που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων, καθώς η Ουρουγουάη ενέκρινε ένα παρόμοιο νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα.

Ο νέος νόμος περιλαμβάνει πάντως μια διάταξη που αναφέρει ότι οι κληρικοί δικαιούνται να αρνηθούν να τελέσουν γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου εάν αυτό είναι αντίθετο στις πεποιθήσεις τους.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018