Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ξεκίνησε η δίκη για το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους
Ξεκίνησε η δίκη για το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους
18.04.2013 | 03:18

Ξεκίνησε η δίκη για το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα με θύματα χιλιάδες γυναίκες εκδικάζεται από σήμερα στη Μασσαλία. Ο επικεφαλής άλλα τέσσερα μέλη της διοικούσας επιτροπής της εταιρείας PIP κατηγορούνται για απάτη κατ' εξακολούθηση καθώς η εταιρεία χρησιμοποίησε σιλικόνη μη εγκεκριμένη στα εμφυτεύματα στήθους που παρήγαγε.

Περισσότερες από 5.000 γυναίκες είναι ενάγουσες στην υπόθεση-κυρίως από τη Γαλλία, την Αργεντινή και την Αυστρία- και εκπροσωπούνται από 300 δικηγόρους. Λόγου του όγκου των συμμετεχόντων, η διαδικασία δεν διεξάγεται σε αίθουσα δικαστηρίου αλλά σε συνεδριακό κέντρο, που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για πολιτικές συγκεντρώσεις.

Η εταιρεία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη προμηθευτής εμφυτευμάτων στήθους στον κόσμο και κατηγορείται ότι επί 10 χρόνια χρησιμοποιούσε ακατάλληλη για τους ανθρώπους ουσία προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να εξοικονομεί περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως από αυτή την πρακτική.

Εκτιμάτα ότι περίπου 300.000 γυναίκες από 65 χώρες του κόσμου δέχτηκαν τα επικίνδυνα εμφυτεύματα ενώ περισσότερες από 4.000 ανέφεραν ρήξεις σε αυτά. Μόνο στη Γαλλία ο αριθμός των γυναικών που υποβλήθηκαν στις συγκεκριμένες εμφυτεύσεις έφτασε τις 15.000.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel