Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τσεχία λόγω πλημμυρών
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τσεχία λόγω πλημμυρών
03.06.2013 | 09:08

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τσεχία λόγω πλημμυρών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Νέτσας, κήρυξε την Κυριακή το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα ποτάμια που έχουν πλημμυρίσει από τις συνεχείς βροχοπτώσεις απειλούν το ιστορικό κέντρο της Πράγας και πολλές πεδινές περιοχές έχουν εκκενωθεί.

Οι αρχές της πρωτεύουσας περιόρισαν τις δημόσιες μεταφορές, ενώ είχε προγραμματιστεί το κλείσιμο υπόγειων σταθμών στο κέντρο της πόλης εξαιτίας των πλημμύρων. Η κύρια σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την πρωτεύουσα με το ανατολικό τμήμα της χώρας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

 Ο Νέτσας δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει 300 εκατομμύρια τσεχικές κορώνες ως οικονομική βοήθεια, ενώ δήλωσε ότι 2.000 επιπλέον στρατιώτες είναι έτοιμοι να σταλούν προκειμένου να βοηθήσουν στο στήσιμο προσωρινών αναχωμάτων στην Πράγα και άλλες πληγείσες περιοχές. «Η κυβέρνηση ενέκρινε την απόφαση να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε προσθέτοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης 1,3 δις κορώνων για την αποκατάσταση των ζημιών. Εξαιτίας των πλημμύρων 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί αγνοούνται. Ένα νοσοκομείο στην Πράγα καθώς και τμήματα του Ζωολογικού Κήπου της πόλης εκκενώθηκαν.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018