Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πάνω από 4.000 οι τραυματίες - Συλλήψεις τώρα και για μηνύματα στο Twitter

banner roots

Πάνω από 4.000 οι τραυματίες - Συλλήψεις τώρα και για μηνύματα στο Twitter
05.06.2013 | 14:10

Πάνω από 4.000 οι τραυματίες - Συλλήψεις τώρα και για μηνύματα στο Twitter

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Δύο νεκροί και περισσότεροι από 4.100 είναι οι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των διαδηλώσεων που συνεχίζονται για έκτη ημέρα σε όλη την Τουρκία για το πάρκο Γκεζί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος.

Σε δώδεκα επαρχίες, εκτός των Μερσίν, Χατάι και Τσανάκαλε που αναμένεται να ενημερώσουν συντόμως το σύλλογο, έχουν ήδη αναφερθεί 4.177 τραυματισμένοι διαδηλωτες, εκ των οποίων οι 43 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Δύο άνθρωποι στην Άγκυρα και ένας στο Εσκίσεχιρ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος, 15 άνθρωποι φέρουν τραύματα στο κεφάλι, ενώ 10 στα μάτια.

Οι νεκροί των διαδηλώσεων ανέρχονται στους δύο. Πρόκειται για τον 22χρονο Αμπντουλάχ Τζομέρτ, μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος που σκοτώθηκε στις 3 Ιουνίου στην Αντάκια.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ο 20χρονος Μεχμέτ Αϊβαλίτας που χτυπήθηκε τη νύχτα της 2ας Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη από οδηγό αυτοκινήτου που αγνόησε τα σήματα να σταματήσει.

Χθες και παρά τη «συγγνώμη» του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για την αστυνομική βία των προηγουμένων ημερών, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν και πάλι μόλις νύχτωσε την πλατεία Ταξίμ, φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία ζητούσαν την αποχώρηση του πρωθυπουργού. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και στην Άγκυρα.

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία του τούρκου πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης στην πόλη Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου ένας νέος 22 ετών τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Νωρίς σήμερα το πρωί, τουλάχιστον 24 άνθρωποι προσήχθησαν στη Σμύρνη με την κατηγορία της διάδοσης «ψεύτικων και δυσφημιστικών πληροφοριών» μέσω του Twitter, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Αλί Ενγκιν, τοπικό στέλεχος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), οι προσαχθέντες κρατούνται διότι «κάλεσαν σε διαδήλωση».

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το