Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μίζες 315.000 ευρώ από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους στην Ελλάδα
afoi poriazi
Μίζες 315.000 ευρώ από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους στην Ελλάδα
18.06.2013 | 13:46

Μίζες 315.000 ευρώ από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους στην Ελλάδα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Σκάνδαλο δωροδοκίας των γερμανικών σιδηροδρόμων αποκάλυψε το γραφείο του εισαγγελέα της Φρανκφούρτης, με τις μίζες στην Ελλάδα να φτάνουν τις 315.000 ευρώ.

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn), σύμφωνα με δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, μετά από δικαστική έρευνα που οδήγησε σε επιβολή προστίμων σε στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσε πως αποσύρεται από επιρρεπείς στη διαφθορά χώρες.

Ανακοίνωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν να αναλαμβάνουν έργα, κατασκευαστικά ή συμβουλευτικά, στην Ελλάδα, αλλά και την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Ρουάντα και την Ταϊλάνδη.

Η DB International, θυγατρική της Deutsche Bahn, έδινε μίζες τα τελευταία δέκα χρόνια προκειμένου να παίρνει συμβόλαια κατασκευαστικά ή συμβουλευτικά στις χώρες αυτές, όπως "για παράδειγμα στην Ελλάδα, στο δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη, το λιμάνι και την Κόρινθο".

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που επικαλείται η Sueddeutsche Zeitung, η εταιρεία έδωσε συνολικά 315.000 ευρώ σε μίζες για δουλειές στην Ελλάδα.

"Είναι απαραίτητες βαθιές τομές και μία γενικότερη νέα αρχή στις πρακτικές της, και ως εκ τούτου αποσύρεται από δουλειές σε χώρες με εγνωσμένο υψηλό ρίσκο διαφθοράς", ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του Διοικητικού Συμβουλίου της DB Gerd Becht.

Όσον αφορά τα στελέχη της που βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας, η DB έχει ήδη απομακρύνει περισσότερους από 30 εργαζομένου, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπεύθυνος για την Ελλάδα. Τερματίστηκαν παράλληλα πολλές αμφίβολες συμβάσεις.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Φρανκφούρτης ερευνά 37 υπόπτους, όλα σχεδόν δηλαδή τα πρώην μέλη του προσωπικού της DBI.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018