Το ΔΝΤ αποσύρεται και ο γάμος διαλύεται - άλλωστε δεν υπήρχε και ποτέ ιδιαίτερος έρωτας…
Το ΔΝΤ αποσύρεται και ο γάμος διαλύεται - άλλωστε δεν υπήρχε και ποτέ ιδιαίτερος έρωτας…
Το ΔΝΤ έχει ήδη δείξει με σαφήνεια τη μελλοντική του έξοδο από την τρόικα. Η Κομισιόν μετράει μέρες για να συμβεί αυτό: «Υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες, εάν το επιθυμούν οι κυβερνήσεις, ώστε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να έχουν την πλήρη ευθύνη για τις διασώσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η Γερμανία απάντησε χωρίς δισταγμό: Μην εμπιστεύεστε την Επιτροπή, καθώς δεν έχει καμία εμπειρία στην διαχείριση διασώσεων. Ούτε η ΕΚΤ ούτε η Κομισιόν ήθελαν τη συνεργασία με το ΔΝΤ αλλά κατέληξαν να την αποδεχθούν επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή και η Φρανκφούρτη για να έχει την υποστήριξη του Βερολίνου σε άλλα θέματα με την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα προσφέρει τεχνική αρτιότητα.
Η κριτική για τους δύο άλλους θεσμικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στην τρόικα είναι έντονη: το ΔΝΤ έχει προβεί στην παραδοχή ενός αξιοπερίεργου mea culpa όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας, το οποίο λειτουργεί ως κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Κομισιόν, εκτιμά η «Ελ Παΐς».
Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon