Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικές εκλογές: Το μεταναστευτικό διχάζει το Εργατικό κόμμα

banner roots

Βρετανικές εκλογές: Το μεταναστευτικό διχάζει το Εργατικό κόμμα
14.11.2019 | 12:04

Βρετανικές εκλογές: Το μεταναστευτικό διχάζει το Εργατικό κόμμα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Guardian μας ενημερώνει ότι η πρόταση για το μεταναστευτικό του Λεν Μακλάσκι, του επικεφαλής της μεγάλης συνδικαλιστικής οργάνωσης Unite, έχει διχάσει το Εργατικό κόμμα. Ο Μακλάσκι θα ήθελε μια κυβέρνηση Εργατικών να περιορίσει την ελεύθερη διακίνηση - πρόταση που βρίσκει αντίθετους τους ακτιβιστές και την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Ο Μακλάσκι, ένθερμος υποστηρικτής του Τζέρεμι Κόρμπιν, έχει τονίσει στα μέλη της σκιώδους κυβέρνησης να μην επιδιώξουν την ανατροπή της πολιτικής του κόμματος για το Brexit που " με τόσο μεγάλη προσοχή έχει επινοηθεί", γράφει η εφημερίδα The Guardian.

Ο Guardian σημειώνει ότι ο κ. Κόρμπιν προς το παρόν δεν έχει εμπλακεί στην εσωκομματική διαμάχη για το μεταναστευτικό. Το ζήτημα θα απασχολήσει τα στελέχη του κόμματος αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πολλές εφημερίδες, όπως η Sun, επισημαίνουν ότι ο ένας στους τέσσερις παράνομους μετανάστες στις χώρες της ΕΕ έχει καταφύγει και ζει στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει η δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ, Pew Research Centre, είναι πολύ πιθανό στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν εγκατασταθεί ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες - οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια της άδειας παραμονής που τους είχε δοθεί όταν για πρώτη φορά ήλθαν στη χώρα. Επίσης, σε πολλούς από αυτούς οι αρχές δεν έχουν εγκρίνει τις αιτήσεις τους για την παροχή πολιτικού ασύλου.

Οι Times αναφέρουν ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των παράνομων μεταναστών στη Βρετανία προέρχεται από τις Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το