Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: "Ολέθριο έτος" για τον Οίκο του Ουίνδσορ
facebook seminaria
Βρετανία: "Ολέθριο έτος" για τον Οίκο του Ουίνδσορ
19.11.2019 | 12:11

Βρετανία: "Ολέθριο έτος" για τον Οίκο του Ουίνδσορ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι πρώτες επιπτώσεις από τη συνέντευξη που έδωσε ο πρίγκιπας Άντριου στο BBC έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές.

"Υποστηρικτές από το Σίτι εγκαταλείπουν τον Άντριου" - ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος στην εφημερίδα The Times.

Οι Times επισημαίνουν την ανησυχία που έχουν εκφράσει οι διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος Outward Bound μετά την απόπειρα του πρίγκιπα Άντριου να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τον Τζέφρεϊ Επστάιν και τις καταγγελίες της Βιρτζίνια Ρόμπερτς ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του όταν ήταν ανήλικη.

Το ίδρυμα Outward Bound που φροντίζει για την προστασία των νέων είναι - "ένα από τα αγαπημένα φιλανθρωπικά ιδρύματα της βασιλικής οικογένειας" - σημειώνουν οι Times.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι οι διαχειριστές του ιδρύματος θα εξετάσουν αυτή την εβδομάδα εάν ο δούκας της Υόρκης θα συνεχίσει να είναι "Προστάτης - Ευεργέτης" του Outward Bound. O Άντριου είχε διαδεχθεί στη θέση αυτή τον πατέρα του Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργο, τον περασμένο Μάρτιο. Επίσης οι Times μας ενημερώνουν ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνούνται ότι ο πρίγκιπας Άντριου τελευταία εν τη ρύμη του λόγου χρησιμοποίησε ρατσιστικά υπονοούμενα.

Οικονομικοί παράγοντες έχουν αποφασίσει να διακόψουν τη συνεργασία με τον Άντριου, γράφει η Daily Mail . Σύμφωνα με την εφημερίδα τη στήριξή τους προς τον πρίγκιπα έχουν αποσύρει η εταιρεία ορκωτών λογιστών KPMG , η ασφαλιστική εταιρεία Aon και ο γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας Astrazenec.

"Αnnus Horribillis" - "Ολέθριο Έτος" θεωρεί ότι είναι αυτή η χρονιά για τη βασιλική οικογένεια η εφημερίδα Sun.

H βασίλισσα Ελισάβετ έχει απομείνει μόνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ο Φίλιππος έχει αποσυρθεί στο βασιλικό κτήμα στο Sandringham και ο Κάρολος είναι σε περιοδεία στη Νέα Ζηλανδία, μας πληροφορεί η εφημερίδα.

"Η βασιλική οικογένεια οδεύει προς τον γκρεμό και κανένας δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμος να αναλάβει τον έλεγχο" , εκτιμά η Sun. Σε άρθρο γνώμης η ίδια εφημερίδα παροτρύνει την βασίλισσα Ελισάβετ να ασκήσει την επιρροή της - "πριν η μοναρχία πληγεί ανεπανόρθωτα".

Πάντως, η βασίλισσα στηρίζει πλήρως τον πρίγκιπα Άντριου. Ανώτατος αξιωματούχος του παλατιού δήλωσε στην εφημερίδα Evening Standard: "Η Αυτού Μεγαλειότης έχει την στήριξη της βασίλισσας και της οικογένειάς του, τον πιστεύουν απόλυτα και θεωρούν πως αυτός έχει επιδείξει δύναμη γιατί είπε την αλήθεια και παραδέχθηκε τα σφάλματα που έχει διαπράξει".

Η Daily Telegraph έχει πληροφορηθεί ότι δικαστής στις ΗΠΑ πρόκειται να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει τη δημοσιοποίηση νέων νομικών εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση Επστάιν και που κατονομάζουν τον πρίγκιπα Άντριου.

"Υπάρχει περίπτωση ο δούκας να έρθει αντιμέτωπος με την αμερικανική δικαιοσύνη;" - αναρωτιέται η Metro. "Δικηγόροι που εκπροσωπούν τα θύματα του Τζέφρεϊ Επστάιν θέλουν να μιλήσουν με τον πρίγκιπα Άντριου και είναι πιθανό να ζητήσουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ" , σημειώνει η Metro.    

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018