Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Διαμαρτύρονται οι Βούλγαροι για τα καρπούζια από την Ελλάδα

banner roots

Διαμαρτύρονται οι Βούλγαροι για τα καρπούζια από την Ελλάδα
09.07.2013 | 15:10

Διαμαρτύρονται οι Βούλγαροι για τα καρπούζια από την Ελλάδα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Διαστάσεις έχει πάρει στη Βουλγαρία η διακίνηση ατυποποίητων καρπουζιών από την Ελλάδα, με τους παραγωγούς της χώρας να διαμαρτύρονται έντονα στη κυβέρνηση για το θέμα.

Όπως καταγγέλλουν, ελληνικά καρπούζια εισάγονται στη χώρα χωρίς να έχουν τα σωστά παραστατικά και να χωρίς να πληρώνουν ΦΠΑ. Αποτέλεσμα είναι τα ελληνικά καρπούζια να πωλούνται στη βουλγαρική αγορά σε χαμηλές τιμές και πιο συγκεκριμένα προς 12 λεπτά το κιλό, μειώνοντας κατά πολύ τη τιμή παραγωγού των δικών τους καρπουζιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Ελλάδα στη Βουλγαρία έχουν υπερδιπλασιαστεί, με τα νούμερα πάντως να είναι πλασματικά, αφού πραγματική καταγραφή δεν είναι εύκολο να γίνει. Και αυτό διότι υπάρχουν εταιρείες στη γείτονα χώρα που κάνουν έναρξη επαγγέλματος αλλά μετά από λίγους μήνες προχωρούν σε διακοπή των εργασιών τους, συνεχίζοντας όμως να εισάγουν προϊόντα με το ΑΦΜ που έχουν.

Οι Βούλγαροι καταγγέλλουν επίσης, ότι αγροτικά προϊόντα εισάγονται από τρίτες χώρες στη χώρα μας για να πάρουν την ελληνική ταυτότητα και μετά προωθούνται ως ελληνικά στην αγορά της Βουλγαρίας.

Οι διαμαρτυρίες των Βούλγαρων παραγωγών οδήγησαν τις αρχές της χώρας να πάρει μέτρα, κάτι που δεν έχουν κάνει, μέχρι στιγμής, οι αντίστοιχες ελληνικές.

Πληροφορίες από agrotypos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel