Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Ο Μπόρις Τζόνσον εγκρίνει το σχέδιο για τη σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας HS2
pame boreio aigaio

Βρετανία : Ο Μπόρις Τζόνσον εγκρίνει το σχέδιο για τη σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας HS2
12.02.2020 | 09:05

Βρετανία : Ο Μπόρις Τζόνσον εγκρίνει το σχέδιο για τη σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας HS2

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

H Financial Times είναι μία από τις εφημερίδες που έχουν πρωτοσέλιδο θέμα την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον η κυβέρνηση να φέρει εις πέρας , παρά τις αντιδράσεις , την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας HS2  που αρχικά θα συνδέει το Λονδίνο με το Μπέρμιγχαμ και μετά θα επεκταθεί προς το Μάντσεστερ και το Λιντς.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι μολονότι ο κ. Τζόνσον επιμένει ότι το έργο ύψους 106 δισεκ. λιρών θα είναι μια “επάντασταση στις μεταφορές” , αυτοί που έχουν επιφυλάξεις συνεχίζουν δια διαπληκτίζονται για τα υπέρ και τα κατά της ολοκλήρωσής του.

Οι ιθύνοντες του σχεδίου HS2, βρίσκονται σε διαμάχη με τους επικριτές του επί μιας σειράς θεμάτων, που εκτείνονται από τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο έως το αν το σχέδιο μπορεί να βοηθήσει τη Βρετανία να πετύχει τον στόχο της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Οι υποστηρικτές λένε ότι το HS2 θα δώσει στη Βρετανία το είδος των σιδηροδρομικών υπηρεσιών που απολαμβάνουν άλλες μεγάλες χώρες και θα δώσει ώθηση σε πόλεις στην κεντρική και στη βόρεια Αγγλία, καθώς θα συνδέονται πλέον με το κέντρο του Λονδίνου.

Η Metro επικεντρώνεται στο γεγονός ότι το αρχικό κόστος των 32, 7 δισεκ λιρών έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.

H εφημερίδα i θεωρεί ότι η έγκριση από τον Βρετανό πρωθυπουργό, “ του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην Ευρώπη”, είναι “ένα μεγάλο στοίχημα” για τον κ. Τζόνσον. H i τονίζει ότι “αντάρτες” βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα συνεχίσουν να αντιδρούν, όπως θα εξακολουθήσουν να έχουν αντιρρήσεις οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

H Daily Express είναι της γνώμης ότι ο Μπόρις Τζόνσον “έκανε μια επικίνδυνη κίνηση” και ότι “έχει βάλει ένα στοίχημα 100 δισεκ λιρών με την ελπίδα ότι έτσι θα εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη”.  

Ο κ. Τζόνσον διακινδυνεύει το πολιτικό κύρος του αποδεχόμενος το σχέδιο για την ταχεία σιδηροδρομική σύνδεση, σύμφωνα με τον Guardian. O πρωθυπουργός αγνόησε τις αντιρρήσεις των βουλευτών του οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι το σχέδιο για τη γραμμή HS2 θα είναι μια θηλιά γύρων από το λαιμό της κυβέρνησης , προσθέτει η εφημερίδα.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018