Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βουλγαρία: Δύο ανθρακωρύχοι νεκροί από κατάρρευση βράχων

banner roots

Βουλγαρία: Δύο ανθρακωρύχοι νεκροί από κατάρρευση βράχων
16.07.2013 | 15:51

Βουλγαρία: Δύο ανθρακωρύχοι νεκροί από κατάρρευση βράχων

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Δύο ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσαν βράχοι και τους καταπλάκωσαν στο ανθρακωρυχείο Οράνοβο, στην πόλη Σιμίτλι, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας κάνει λόγο ο δήμαρχος της περιοχής.

'Ενας ανθρακωρύχος μετά από έρευνες εντοπίστηκε σώος και άλλος ένας αγνοείται, δήλωσε ο δήμαρχος του Σιμίτλι, Αποστόλ Αποστόλοφ στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus.

Όπως εξήγησε ο κ. Αποστόλοφ δεν σημειώθηκε έκρηξη, αλλά οι βράχοι κατέρρευσαν.

«Φαίνεται ότι οι κανόνες ασφάλειας δεν τηρήθηκαν, κάτι που έχει γίνει παράδοση πλέον σε αυτό το ανθρακωρυχείο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το δυστύχημα συνέβη στις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα) και αναφέρθηκε στην αστυνομία στις 11:08», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο περιφερειάρχης του Μπλαγκόεβγκραντ, Μούσα Πάλεβ και ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ντράγκομιρ Στοϊνεφ κατευθύνονται προς το ανθρακωρυχείο.

Στον τόπο του δυστυχήματος έχουν φθάσει πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Χασάν Αντέμοφ ανέφερε ότι την είσοδο του ανθρακωρυχείου έχουν φράξει βράχοι και ότι σωστικά συνεργεία παρέχουν οξυγόνο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου εργαζομένων δήλωσε ότι οι συνθήκες στο Οράνοβο είναι άθλιες, ότι συχνά σημειώνονται κατολισθήσεις βράχων και ότι οι ανθρακωρύχοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel