Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Πολλά τα προβλήματα μετά την καταιγίδα Ντένις
Βρετανία : Πολλά τα προβλήματα μετά την καταιγίδα Ντένις
18.02.2020 | 10:36

Βρετανία : Πολλά τα προβλήματα μετά την καταιγίδα Ντένις

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές από τις εφημερίδες της Τρίτης εξακολουθούν να επικεντρώνονται στις πλημμύρες που άφησε πίσω της η καταιγίδα Ντένις με μια ειδικό να επισημαίνει στην Daily Mirror ότι η χώρα αντιμετωπίζει “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” .

Η περιβαλλοντολόγος Άντζελα Τέρι υπογραμμίζει στην εφημερίδα ότι η ανταπόκριση μέχρι στιγμής της κρατικής μηχανής στα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί – συμπεριλαμβανομένης της αποστολής του στρατού στις πληγείσες περιοχές για να κατασκευάσει αναχώματα και να βοηθήσει στην τοποθέτηση σάκων με άμμο – ισοδυναμεί “με έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο σε μια ανοιχτή πληγή”.

“Που στο διάβολο είναι μέσα σε αυτή την κόλαση ο Μπόρις ;“ , αναρωτιέται η Sun αναφερόμενη στον πρωθυπουργό που δεν έχει ακόμη επισκεφθεί τους πλημμυροπαθείς για να τους εμψυχώσει , ιδιαίτερα στη νότια Ουαλία όπου εκατοντάδες συναγερμοί για πλημμύρες εξακολουθούν να ισχύουν.

“Ο Μπόρις Τζόνσον κινδυνεύει να υποτιμήσει τη διάθεση της κοινής γνώμης” , διαβάζουμε στο κύριο άρθρο της Sun. “Ολόκληρες κοινότητες είναι κάτω από το νερό για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες... αλλά ο Τζόνσον δεν είναι πουθενά” , προσθέτει ο αρθρογράφος.

Η Daily Mail γράφει ότι σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Βρετανός πρωθυπουργός θεωρεί ότι η παρουσία του στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές - “θα αποσπούσε την προσοχή της κοινής γνώμης από το σημαντικό έργο των σωστικών συνεργείων”.  

H εφημερίδα θεωρεί ότι πρόκειται περί γελοίας δικαιολογίας εκ μέρους των κυβερνώντων και στο κύριο άρθρο της η Mail συνιστά στον Μπόρις Τζόνσον – “να πάει να βρέξει τα πόδια του”.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συνηθίσει στις σημερινές εικόνες “κατακλυσμένων από τα νερά σπιτιών και επιχειρήσεων”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει μια "ριζική αλλαγή πολιτικής" την οποία ο Οργανισμός Περιβάλλοντος θεωρεί ότι είναι αναγκαία λόγω της κλιματικής αλλαγής.

“Αντί να δαπανούν εκατομμύρια για απεριόριστα ψηλά τείχη και αναχώματα , η κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους που υπέστησαν ζημιές ή να απομακρύνει τους κατοίκους από τις περιοχές που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες” , σημειώνει η Daily Telegraph.  

Ο πρώην υπουργός περιβάλλοντος , Όουεν Πάτερσον , λέει στην ίδια εφημερίδα ότι  η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι “ανεπαρκής”.                 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018