Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον – Το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ

banner roots

Κορονοϊός : Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον – Το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ
06.04.2020 | 12:45

Κορονοϊός : Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον – Το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η εισαγωγή στο νοσοκομείου του Βρετανού πρωθυπουργού λόγω κορονοϊού για περαιτέρω εξετάσεις χθες το βράδυ είναι πρωτοσέλιδο θέμα.

Δεν πρόκειται για επείγουσα εισαγωγή, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον μετέβη στο νοσοκομείο προληπτικά, έπειτα από συμβουλές του προσωπικού του γιατρού, επειδή συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα του Covid-19, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Daily Telegraph υπογραμμίζει ότι η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ ήταν “απροσδόκητη” και ότι έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης σύμφωνα με τις οποίες δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα , ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είχαν εκφράσει “κατ΄ίδίαν” την ανησυχία τους για το αν ο κ. Τζόνσον, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις, θα μπορούσε να συνεχίσει τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργός.

Ένας υπουργός λέγεται ότι είπε σε συνάδελφο βουλευτή ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός “πρέπει να κοιμάται και να ξεκουράζεται πολύ λόγω του υψηλού πυρετού”.

O Guardian σημειώνει ότι η χθεσινή ανακοίνωση έγινε μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες για την υγεία του πρωθυπουργού.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι είχε ενημερωθεί την περασμένη εβδομάδα ότι ο κ. Τζόνσον ήταν πιο σοβαρά άρρωστος από ότι αυτός ή ανώτεροι αξιωματούχοι του ήταν διατεθειμένοι να παραδεχτούν.

Ο Guardian εξάλλου επισημαίνει την προειδοποίηση ορισμένων επιστημόνων ότι τα τεστ αντισωμάτων , για τα οποία ο Μπόρις Τζόνσον είχε πει ότι “θα αλλάξουν τα πράγματα” σχετικά με την πανδημία , μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι αναξιόπιστα.

Υπήρχε η ελπίδα ότι αυτά τα τεστ , που μοιάζουν με τεστ εγκυμοσύνης, θα επέτρεπαν στους ανθρώπους που είχαν τον ιό να επιστρέψουν στον εργασιακό χώρο - αλλά σύμφωνα με τον Guardian , οι ειδικοί πιστεύουν τώρα ότι μπορεί να είναι αδύνατο να ανιχνεύσουν έως και τις μισές περιπτώσεις κορονοϊού.

Ένας από τους εμπλεκόμενους επιστήμονες ανέφερε στην εφημερίδα ότι η “ανίχνευση” των ελέγχων αντισωμάτων αποδείχθηκε “σχετικά χαμηλή” για τα άτομα με ήπια συμπτώματα κορονοϊού - την ομάδα δηλαδή των ανθρώπων για την οποία προορίζονταν τα διαγνωστικά τεστ.

Σχέδον όλες οι εφημερίδες έχουν στην πρώτη σελίδα τη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ να κάνει το διάγγελμα της προς τον βρετανικό λαό για την πανδημία του κορονοϊού.

Ήταν ένα από τα ελάχιστα διαγγέλματα που έχει κάνει σε περιόδους κρίσης της χώρας, όπως κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα - εκτός από τα τυπικά της μηνύματα προς τον βρετανικό λαό τα Χριστούγεννα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 93 ετών, μαγνητοσκόπησε το διάγγελμα από το παλάτι του Ουίνδσορ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου

Η Βασίλισσα στο μήνυμα της προς τον βρετανικό λαό έδειξε ότι έχει το ηθικό ανάστημα που πολλοί πολιτικοί ηγέτες δεν κατάφεραν να δείξουν στην παρούσα κρίση , γράφει ο Guardian.

Από το διάγγελμα απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας , επισημαίνει η εφημερίδα.  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel