Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Κορονοϊός : Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον
10.04.2020 | 13:07

Κορονοϊός : Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Σε κανονικό δωμάτιο νοσηλείας μεταφέρθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι βγήκε από την εντατική το απόγευμα της Πέμπτης, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο St Thomas Hospital του Λονδίνου , υπό στενή παρακολούθηση.

Η Daily Express πιστεύει ότι το έθνος σήμερα Μεγάλη Παρακευή των Καθολικών μπορεί να πάρει μια “γιγαντιαία ανάσα” για τα θετικά , όπως φαίνεται , νέα που αφορούν την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού.

Η Sun με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο “Ο Μπόρις εκτός” - "Boris Is Out" – συμφωνεί.

Η Daily Telegraph γράφει ότι πολιτικοί από όλα τα κόμματα έχουν στείλει τις καλές τους ευχές στον πρωθυπουργό . Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, υπογραμμίζει στη Daily Mail ότι είναι "βαθιά ανακουφισμένος" - ενώ αναγνωρίζει ότι ο γιος του έχει να κάνει ένα "μακρύ ταξίδι για την πλήρη ανάρρωση".

Σχετικά με αυτό, οι Times σημειώνουν ότι ορισμένοι στη Ντάουνινγκ Στριτ εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι ένα μήνα για να μπορέσει ο κ. Τζόνσον να επιστρέψει στην εργασία του και ακόμη και τότε ίσως χρειαστεί η επιστροφή του στα πλήρη πρωθυπουργικά του καθήκοντα να είναι σταδιακή .

Ο Guardian επισημαίνει ότι ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση επειδή καλείται να δώσει εξηγήσεις γιατί παραβίασε τους κανονισμούς του αυτοπεριορισμού όταν αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του και να πάει να δώσει φαγητό και φάρμακα στους γονείς του. “Πολλοί αντιμετωπίζουν το δίλημμα αν θα πρέπει να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους ή να παραμείνουν μακριά τους” , γράφει ο Guardian.

H Daily Mail ισχυρίζεται ότι ο κ. Τζένρικ ταξίδεψε από το Λονδίνο για να πάει με το αυτοκίνητο του στο δεύτερο σπίτι του στο Χερτνφορντσάϊρ για να είναι μαζί με την οικογένειά του. Ο υπουργός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι αυτό το ταξίδι έγινε πριν να αρχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί.

Σύμφωνα με τη Daily Telegraph η κυβέρνηση εν μέρει πρέπει να έχει εκπλαγεί από το γεγονός ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι κάτοικοι της χώρας τηρούν τους κανόνες αποστασιοποίησης και αυτοαπομόνωσης. Από την άλλη μεριά οι δυσμενείς επιπτώσεις για την οικονομία φαίνεται να είναι μεγαλύτερες από ότι αρχικά η κυβέρνηση είχε υπολογίσει , σημειώνει άρθρο γνώμης της Telegraph .

H Telegraph εξάλλου μας ενημερώνει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι στη Νέα Υόρκη ο κορονοϊός πιθανότητα εισήχθη από ταξιδιώτες προερχόμενους από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη και όχι από την Ασία.

Επισημαίνει η εφημερίδα ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ από τον Ιανουάριο είχε απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε επισκέπτες από την Κίνα αλλά δεν είχε επιβάλλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Ευρώπη μέχρι τον περασμένο μήνα.

"Clappy Easter" είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας στη Daily Mirror, μαζί με εικόνες ανθρώπων που χειροκροτούν χθες το βράδυ για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στους εργαζόμενους στο NHS.

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος σερ Κιρ Στάρμερ σε άρθρο του στη Mirror τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας – “Οι ήρωες της υγείας και της φροντίδας” – όπως τους αποκαλεί , θα πρέπει να αμείβονται καλύτερα και ότι “αξίζουν πολλά περισσότερα από απλές ευχαριστίες”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το