Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : “Το NHS μου έσωσε τη ζωή” , λέει ο Τζόνσον
Κορονοϊός : “Το  NHS μου έσωσε τη ζωή” , λέει ο Τζόνσον
12.04.2020 | 10:25

Κορονοϊός : “Το NHS μου έσωσε τη ζωή” , λέει ο Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

“To NHS μου έσωσε τη ζωή” , “Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά ... Τους οφείλω τη ζωή μου” – οι πηχυαίοι πρωτοσέλιδοι τίτλοι της Mail on Sunday και της Sunday Express.

Φίλοι του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν στη Mail on Sunday ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε φθάσει πολύ κοντά στο θάνατο πριν τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο σοβαρή που το υπουργικό συμβούλιο και οι συνεργάτες του άρχισαν να προσεύχονται γι΄αυτόν , σύμφωνα με τη Mail .

H Sunday Express επικαλείται τους φίλους του 55χρονου πρωθυπουργού όταν γράφει ότι ο ίδιος διακατέχεται από ένα αίσθημα ευφορίας τώρα που άρχισε να αναρρωνύει στο νοσοκομείο St. Thomas στο Λονδίνο. Κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσεσε στην εφημερίδα ότι οι συνεργάτες του Μπόρις Τζόνσον αισθάνθηκαν ιδιαίτερη ανακούφιση όταν ο πρωθυπουργός βγήκε από την εντατική.

Η Sunday Mirror μας ενημερώνει ότι σε ορισμένα νοσοκομεία υπάρχει κίνδυνος σύντομα να παρουσιασθούν ελλείψεις σε τρία φάρμακα ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού . Ένας γιατρός τονίζει στην εφημερίδα ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

H Sunday Telegraph γράφει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) υποχρεώθηκε να φέρει από την Κίνα προστατευτικό υλικό για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που σώζουν ζωές δίνοντας καθημερινά τη μάχη κατά του Covid – 19. Εκφράζονται φόβοι για ελλέιψεις σε ιματισμό ατομικής προστασίας σε πανεθνικό επίπεδο που χρειάζονται τα νοσοκομεία , σημειώνει η Sunday Telegraph.  

Οι Sunday Times αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας εφαρμογής (App) που θα επιτρέπει στο NHS να εντοπίζει τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και να τους παρακινεί να κάνουν τα διαγνωστικά τεστ. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την άρση ορισμένων από τα αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τέλη του επόμενου μήνα. Όμως ο λόρδος Έβανς, πρώην επικεφαλής του MI5 , προειδοποιεί ότι η χρήση της τεχνολογίας , αν και καίριας σημασίας για την καταπολέμηση του κορονοϊού, συνιστά έντονη παραβίαση της προσωπικής ζωής των χρηστών.  

Τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης ενώθηκαν για να ζητήσουν την επείγουσα ανάκληση του κοινοβουλίου - “σε μορφή εικονικής πραγματικότητας” - λόγω της κλιμακούμενης κρίσης του κορονοϊού , διαβάζουμε στον Observer . H αντιπολίτευση επιδιώκει η κυβέρνηση να λογοδοτήσει στο σώμα μετά την αύξηση του αριθμού των νεκρών περίπου σε 10.000 , προσθέτει η εφημερίδα.                                

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018