Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : Βέβαιη η παράταση της “καραντίνας” στη Βρετανία | Έντονη ανησυχία για τη διείσδυση του θανατηφόρου ιού στα γηροκομεία
Κορονοϊός : Βέβαιη η παράταση της “καραντίνας” στη Βρετανία | Έντονη ανησυχία για τη διείσδυση του θανατηφόρου ιού στα γηροκομεία
14.04.2020 | 12:28

Κορονοϊός : Βέβαιη η παράταση της “καραντίνας” στη Βρετανία | Έντονη ανησυχία για τη διείσδυση του θανατηφόρου ιού στα γηροκομεία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Σήμερα , υπό κανονικές συνθήκες , μετά τις διακοπές του Πάσχα , εκατομμύρια άνθρωποι θα επέστρεφαν στις δουλειές τους , αλλά δεν πρέπει να πάνε πουθενά” , γράφει η Daily Express.

“To lockdown θα συνεχισθεί για τρεις εβδομάδες” , ο πηχυαίος τίτλος στους Times.

Σύμφωνα με τους Times , ο υπουργός των Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ που αντικαθιστά προσωρινά τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινώσει ότι τα περιοριστικά μέτρα στη Βρετανία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ως στις 7 Μαΐου.  

Στο υπουργικό συμβούλιο ωστόσο υπάρχει διάσταση απόψεων αναφορικά με τη στρατηγική του εγκλεισμού και του αυτοπεριορισμού καθώς αυξάνονται οι πιέσεις στην οικονομία λόγω των περιοριστικών μέτρων , σημειώνουν οι Times.

Η Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι απαγορεύτηκε στους υπουργούς να μιλούν για μια “στρατηγική εξόδου” καθώς προσπαθούν να απαλύνουν τις ανησυχίες της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο τερματισμού του lockdown , στην πορεία προς μια “σταδιακή άρση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους εργαζόμενους για την ανάγκη να μείνουν στο σπίτι ήταν “τόσο επιτυχής”,  που ορισμένοι ανησυχούν ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολο να πεισθούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους , όταν ληφθεί η απόφαση για τη χαλάρωση των περιορισμών .

Η Daily Mail υπογραμμίζει ότι το “εύρος της καταστροφής” που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στους οίκους ευγηρίας είναι πασιφανές , μετά τη “δραματική αποκάλυψη” ότι το 13% και πλέον εξ΄ αυτών είναι τώρα εστίες μόλυνσης.

Άρθρο γνώμης της Mail συνιστά στην κυβέρνηση να διορίσει υπουργό με αρμοδιότητα τα γηροκομεία. Το άρθρο γνώμης εκτιμά ότι ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων και οι ελλείψεις για την προστασία του προσωπικού που εργάζεται στους οίκους ευγηρίας θα αποδειχθούν - “η μεγάλη κρυφή τραγωδία της κρίσης Covid-19”.

Η Daily Mirror στην πρώτη σελίδα δημοσιεύει τις φωτογραφίες 35 εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας που έχουν πεθάνει μετά τη μόλυνση από το φονικό ιό.

“Όλοι αυτοί έδωσαν τη ζωή τους , γράφει η εφημερίδα , τώρα η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης να κάνουν τα διαγνωστικά τεστ για να είναι ασφαλείς”, τονίζει η Daily Mirror.

Οι Times σημειώνουν ότι θα πρέπει να γίνει μια “μεγάλη εθνική προσπάθεια” για να διασφαλιστεί ώστε οι εργαζόμενοι στην υγεία και την κοινωνική φροντίδα να έχουν την απαραίτητη προστασία στη μάχη κατά του κορονοϊού. Η αλήθεια είναι ότι το NHS δεν είναι “ανίκητο” και η ικανότητα του δημόσιου συστήματος υγείας να κερδίσει τη μάχη εξαρτάται από τη δυνατότητα που έχει το προσωπικό να έχει πρόσβαση στον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό, σημειώνουν οι Times.

Η εφημερίδα The Guardian αναδεικνύει το γεγονός ότι η Βρετανία έχασε τρείς ευκαιρίες να συμμετάσχει σε ένα σχέδιο της ΕΕ για την αγορά προστατευτικού υλικού για το προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Ο Ρόμπερτ Σρίμσλεϊ στους Financial Times θεωρεί ότι η κρίση του κορονοϊού έχει ενισχύσει πολιτικά τον Μπόρις Τζόνσον. Επισημαίνει ότι μετά την εκστρατεία του Brexit , o Τζόνσον είναι τώρα σύμμαχος του NHS.

“Με τον εγκάρδιο έπαινο του στον οργανισμό που του έσωσε τη ζωή , ο πρωθυπουργός και αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος έχει γίνει ο αρχιερέας ενός θεσμού που θεωρείται η εθνική θρησκεία του Ηνωμένου Βασιλείου” , γράφει ο Σρίμσλεϊ στους Financial Times.        

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018