Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζει να απασχολεί την κυβέρνηση
pame boreio aigaio

Κορονοϊός – Βρετανία : Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζει να απασχολεί την κυβέρνηση
20.04.2020 | 12:58

Κορονοϊός – Βρετανία : Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζει να απασχολεί την κυβέρνηση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Mail γράφει ότι με τον ημερήσιο αριθμό των θανάτων στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων η κυβέρνηση πιέζεται να καθορίσει πως θα επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα.

Ο αρθρογράφος της Daily Telegraph , Πολ Νούκι (Paul Nuki) , καλωσορίζει την προσεκτική προσέγγιση της κυβέρνησης στο ζήτημα υπογραμμίζοντας ότι μια δεύτερη έξαρση της νόσου θα είναι “μια οικονομική και ανθρωπιστική τραγωδία”.

Από την άλλη μεριά το κύριο άρθρο της εφημερίδας προτρέπει τους υπουργούς να ενημερώνουν περισσότερο την κοινή γνώμη για τις συνομιλίες που διεξάγονται αναφορικά με κατάργηση του lockdown και χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα “απαράδεκτη”.

H Sun έχει αντίθετη γνώμη και συνιστά στην κοινή γνώμη να αφήσει τους υπουργούς να πάρουν τις αποφάσεις τους μακριά από τον δημόσιο έλεγχο.

Στην πρώτη σελίδα της Telegraph διαβάζουμε ότι τα δύο τρίτα των μαθητών δεν συμμετέχουν σε διαδικτυακά μαθήματα που παρέχονται από τα σχολεία. Το σχετικό άρθρο επισημαίνει ότι οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων έχουν διπλάσιες πιθανότητες να συνδεθούν με το διαδίκτυο απ’ ό,τι οι μαθητές των κρατικών σχολείων με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο οι εκπαιδευτικές ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών να διευρυνθούν.

Κύριο άρθρο στους Times σχετικά με το θέμα προτρέπει την κυβέρνηση να θεωρήσει ως προτεραιότητα την επαναλειτουργία των σχολείων το συντομότερο δυνατό κάνοντας την επισήμανση ότι ”πρόκειται για θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης”. Ο αρθρογράφος επικαλείται μια νορβηγική επιστημονική μελέτη που δείχνει ότι το μελλοντικό εισόδημα των παιδιών από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα θα είναι μειωμένο εάν τα σχολεία συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά.

Η εφημερίδα The Guardian αναφέρεται στην επαναλειτουργία του κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει τη σχετική απόφαση και τονίζει ότι “όταν οι μέρες είναι σκοτεινές η κοινοβουλευτική δημοκρατία πρέπει να ρίξει το πιο δυνατό φως στα ζητήματα που μας απασχολούν όλους”.                

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018