Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Ελέγχεται η κυβέρνηση για τη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας
Κορονοϊός – Βρετανία: Ελέγχεται η κυβέρνηση για τη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας
25.04.2020 | 12:46

Κορονοϊός – Βρετανία: Ελέγχεται η κυβέρνηση για τη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Εξακολουθούν να τίθενται ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής προσέγγισης στην κρίση του κορονοϊού.

“Προειδοποιήθηκαν” - είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror, η οποία αναφέρει ότι έγγραφο του υπουργικού συμβουλίου που διέρρευσε δείχνει ότι η κυβέρνηση κλήθηκε πέρυσι να κάνει σχέδια για πιθανή πανδημία - συμπεριλαμβανομένης και της αποθήκευσης προστατευτικού εξοπλισμού.

Το ζήτημα απασχολεί και την εφημερίδα The Guardian, σύμφωνα με την οποία είχαν γίνει συστάσεις στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνίες για την αγορά του απαραίτητου υλικού ατομικής προστασίας αλλά και για τη καθιέρωση των διαδικασιών για την παρακολούθηση και ιχνηλάτηση μιας πανδημίας.  

Το κύριο άρθρο γνώμης της Daily Mirror επισημαίνει ότι στο έγγραφο που διέρρευσε προσδιορίζονται οι κύριοι τομείς του σημερινού προβλήματος στους οποίους η κυβέρνηση "απέτυχε" και υποστηρίζει ότι η διαρροή προσθέτει βάρος στις εκκλήσεις για ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τον χειρισμό της κρίσης Covid-19.

Η Daily Telegraph τονίζει ότι απόφαση της κυβέρνησης τα νοσοκομεία του NHS να μεταφέρουν εκατοντάδες ηλικιωμένους ασθενείς σε οίκους ευγηρίας θεωρήθηκε ότι λήφθηκε χωρίς πολύ σκέψη και ήταν "ριψοκίνδυνη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα , κυβερνητικά έγγραφα αποδεικνύουν ότι αξιωματούχοι έλεγαν στα νοσοκομεία να μεταφέρουν ασθενείς που δεν χρειάζονταν πλέον νοσοκομειακή περίθαλψη πίσω σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων - ακόμα κι αν είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό και χωρίς να έχουν γίνει διαγνωστικά τεστ.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης έκαναν σαφές στην Daily Telegraph ότι η σύσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των θανάτων Covid-19 στην κοινότητα. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπογράμμισε στην εφημερίδα ότι όλοι οι ένοικοι γηροκομείων που ήταν πριν στο νοσοκομείο θα εξετασθούν τώρα για κορονοϊό , μας ενημερώνει η Telegraph.

Οι εφημερίδες συνεχίζουν να εστιάζουν την προσοχή τους στη διαδικασία που σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την έξοδο από το lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι Times αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει σχέδια για την επάνοδο των ανθρώπων στη δουλειά.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προτάσεις, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν πινακίδες που να προειδοποιούν τους εργαζόμενους να απέχουν ο ένας από τον άλλο δύο μέτρα, να κλείσουν τους κοινόχρηστους χώρους και να διασφαλίσουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για το πλύσιμο των χεριών.

Το κύριο άρθρο των Times χαιρετίζει αυτές τις προτάσεις , αλλά σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι κάτω των 50 ετών δεν πρέπει να φοβούνται από τον ιό.

Η Daily Mail μας πληροφορεί ότι υπουργοί σκέφτονται να χαλαρώσουν τους κανόνες εγκλεισμού και αυτοπεριορισμού, επιτρέποντας στους ανθρώπους να έχουν κοινωνικές σχέσεις με έως και 10 από τους στενούς φίλους ή συγγενείς τους και όχι με περισσότερα από δύο νοικοκυριά.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκλήσεις για αυστηρότερη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων σύμφωνα με τη Yorkshire Post. Η εφημερίδα γράφει ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες γης αποφάσισαν παράνομα να κλείσουν μονοπάτια στην ύπαιθρο και ανάρτησαν πινακίδες με απειλητικά μηνύματα που προειδοποιούν τους επισκέπτες να παραμείνουν μακριά, εν μέσω φόβων ότι οι περιοχές αυτές ενδέχεται να κατακλυστούν από ανθρώπους που μπορεί να είναι φορείς του νέου ιού.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018