Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Προ του διλήμματος ο Μπόρις Τζόνσον εάν θα πρέπει να προχωρήσει στη χαλάρωση των περιορισμών

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Προ του διλήμματος ο Μπόρις Τζόνσον εάν θα πρέπει να προχωρήσει στη χαλάρωση των περιορισμών
26.04.2020 | 11:11

Κορονοϊός – Βρετανία : Προ του διλήμματος ο Μπόρις Τζόνσον εάν θα πρέπει να προχωρήσει στη χαλάρωση των περιορισμών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

H Sunday Express υπογραμμίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον επανέρχεται στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα αύριο Δευτέρα για να ενισχύσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

“Ο πρωθυπουργός θα έχει μια κρίσιμη εβδομάδα σημαντικών συναντήσεων με θέμα τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων” , γράφει η Express.

Σύμφωνα με τον Observer τα νέα δεδομένα για την πορεία της νόσου κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι και ο Τζόνσον έχει να αντιμετωπίσει το δίλημμα εάν θα πρέπει να προχωρήσει ναι ή όχι στη σταδιακή κατάργηση του lockdown.

“Oι επιστήμονες προειδοποιούν ότι είναι πολύ νωρίς να γίνεται συζήτηση για άρση των περιορισμών που αφορούν τον εγκλεισμό λόγω κορονοϊού” , σημειώνει ο Observer.  

Η εφημερίδα παραθέτει τις απόψεις του καθ. Τζον Έντμουντς - μέλος της κυβερνητικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης - ο οποίος επισημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Covid – 19 είναι ακόμη πολύ υψηλός και η χαλάρωση των μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύστημα ελέγχων και εντοπισμού.

Ένας άλλος ειδικός , ο καθ. Πολ Χάντερ, προειδοποιεί ότι οι λοιμώξεις θα πρέπει να περθιοριστούν σε μερικές εκατοντάδες την ημέρα – κάτι που μπορεί να γίνει μετά από μήνες – πριν να είναι δυνατή η σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα.

Η εφημερίδα The Sunday Times επικεντρώνει την προσοχή της στις αντίθετες απόψεις που εκφράζουν στελέχη του Συντηρητικού κόμματος αναφορικά με τη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων , γεγονός που δυσκολεύει τη θέση του πρωθυπουργού.

H εφημερίδα αναφέρεται στην αρνητική αντίδραση στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος μετά την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν πρόκειται να βιαστεί να προχωρήσει στην άρση των περιορισμών , όταν μάλιστα ο ίδιος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του λόγω του κορονοϊού.  

Οι Sunday Times σημειώνουν ότι έξι δωρητές των Τόρις και τρεις υπουργοί που συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τις ζημιές στην οικονομία και την πίεση στο κοινό καθώς το lockdown συνεχίζεται.

Η Sunday Mirror προβάλλει τη “σκληρή επιστολή” που έστειλε ο ηγέτης  του Εργατικού κόμματος σερ Κιρ Στάρμερ στους υπουργούς της κυβέρνησης στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κοινή γνώμη δικαιούται να έχει “μια υπεύθυνη ενημέρωση ενηλίκων” για το τι πρόκειται να επακολουθήσει μετά την επιβολή της καραντίνας.    

“Σταματήστε να μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε παιδιά”, ο πρωτοσέλιδος τίτλος στη Sunday Mirror.

Σύμφωνα με τη Mail on Sunday, οι επιστήμονες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για ένα τεστ ανοσίας που αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη. Αυτό το διαγνωστικό τεστ που αποδεικνύει ποιος έχει ήδη προσβληθεί από την ασθένεια ίσως επιτρέψει την επιστροφή στη φυσιολογική ζωή έως τον Ιούνιο, γράφει η Mail.

Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει την παραγωγή έως και 50 εκατομμυρίων διαγνωστικών τεστ , τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν αντισώματα σε μια σταγόνα αίματος μέσα σε 20 λεπτά.

Ωστόσο, η Mail προειδοποιεί ότι αυτή η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας έρχεται σε αντίθεση με τις συμβουλές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι κάποιος με αντισώματα προστατεύεται από μια δεύτερη μόλυνση.

Τέλος η Sunday Telegraph αναφέρει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για καραντίνα 14 ημερών που θα αφορά όλους τους επιβάτες που καταφτάνουν στα βρετανικά λιμάνια και αεροδρόμια με στόχο να σταματήσει η μετάδοση του ιού από το εξωτερικό.

Θα υπάρξουν μεγάλα πρόστιμα για εκείνους που δεν θα παραμένουν στη διεύθυνση απομόνωσης που έχουν δηλώσει στις αρχές κατά την άφιξη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Telegraph σημειώνει ότι το σχέδιο αντικατοπτρίζει τους ελέγχους που ισχύουν στη Σιγκαπούρη και θα μπορούσε να εισαχθεί εδώ στη Βρετανία ήδη από τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το