Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Την επανεκκίνηση της χώρας επιδιώκει ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Την επανεκκίνηση της χώρας επιδιώκει ο Μπόρις Τζόνσον
27.04.2020 | 12:55

Κορονοϊός – Βρετανία : Την επανεκκίνηση της χώρας επιδιώκει ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

“Ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει για την επανεκκίνηση της χώρας” , ο χαρακτηριστικός πυχιαίος τίτλος της Daily Mail σήμερα που στην πρώτη σελίδα απεικονίζει χαμογελαστό τον Βρετανό πρωθυπουργό να μπαίνει στη Ντάουνινγκ Στριτ.  

Οι περισσότερες εφημερίδες υπογραμμίζουν τις προσκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Σε άρθρο γνώμης η Mail τονίζει ότι είναι εύλογο ότι το lockdown – ο εγκλεισμός – δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ ακόμη. Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι διχασμένο μεταξύ εκείνων που ανησυχούν για την οικονομία και των άλλων που εκφράζουν φόβους για την αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων και την αδυναμία του NHS να ανταποκριθεί μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Υπάρχουν επίσης αυξανόμενες αμφιβολίες για τις αντοχές της κοινής γνώμης , με τον πολιτικό συντάκτη της Daily Mail , τον Νάιτζελ Μόρις , να είναι της γνώμης ότι έχει αρχίσει να υποχωρεί η αρχική αποδοχή των περιορισμών από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων.

H Daily Telegraph γράφει ότι ο Μπόρις Τζόνσον όλο και περισσότερο αποδέχεται την άποψη για τροποποίηση των περιοριστικών μέτρων – πιθανώς ήδη από αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τους Times έχουν διορισθεί σύμβουλοι για να βοηθήσουν τους υπουργούς να καταρτίσουν σχέδια για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη σταδιακή επάνοδο στη φυσιολογική ζωή.  

Ο Τζόνσον έχει συζητήσει με υπουργούς του την ιδέα της “τροποποίησης” των μέτρων αντί της πλήρους άρσης τους, προκειμένου να εμπεδωθεί το μήνυμα πως θα συνεχίσουν να ισχύουν τουλάχιστον κάποιοι περιορισμοί ακόμη και αφού ανοίξουν ξανά οι χώροι εργασίας και τα σχολεία, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Οι Financial Times εκτιμούν ότι ένα από τα πλέον ακανθώδη προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η επαναλειτουργία των σχολείων. Η εφημερίδα αναδεικνύει την έρευνα που δείχνει ότι τα δύο τρίτα των μαθητών της χώρας δεν έχουν συμμετάσχει στην εξ αποστάσεως μάθηση από τότε που ξεκίνησε το lockdown. Σύμφωνα με τους FT, η κυβέρνηση καλείται τώρα να παρουσιάσει το σχέδιό της για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.    

Μια πιθανή λύση μπορεί να είναι ο διαμοιρασμός των μαθητών σε ομάδες και η χωριστή παρακολούθηση των μαθημάτων , διαβάζουμε στους Financial Times.  

Επισήμως, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονταν στον COVID-19 και διαπιστώθηκαν σε νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε χθες σε 20.732 — κατά 413 σε ένα εικοσιτετράωρο — ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανερχόταν σε 152.840, αυξημένος κατά 4.463 μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel