Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Επιφυλακτικός για την άρση των περιοριστικών μέτρων ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Επιφυλακτικός για την άρση των περιοριστικών μέτρων ο Μπόρις Τζόνσον
28.04.2020 | 12:37

Κορονοϊός – Βρετανία : Επιφυλακτικός για την άρση των περιοριστικών μέτρων ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι εφημερίδες έχουν πολλά να πουν σήμερα μετά την επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.

Η κυβέρνηση έχει επικριθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης και επιχειρήσεις ότι δεν παρουσίασε ένα περίγραμμα του πώς και πότε θα χαλαρώσει το οικονομικό και κοινωνικό lockdown, που επιβλήθηκε προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, με ορισμένους να αφήνουν να εννοηθεί ότι η Βρετανία έμεινε πίσω σε σχέση με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την απόκρισή της.

Χθες ο Μπόρις Τζόνσον κατά την πρώτη επίσημη εμφάνισή του μετά την ανάρρωση του από τον κορονοϊό είπε ότι δεν μπορεί να πει τώρα “πόσο γρήγορα ή πόσο αργά ή ακόμη πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές που αφορούν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά πρόσθεσε: “Θέλω να σημειώσω τώρα πως οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και θέλω να μοιραστώ όλα τα σχετικά με την εργασία μας και τις σκέψεις μας, τις δικές μου σκέψεις, μαζί σας, με τον βρετανικό λαό”.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spectator ο Βρετανός πρωθυπουργός με τη χθεσινή του παρουσία προσπάθησε περισσότερο να εμψυχώσει τους Βρετανούς και να κάνει σαφές ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

“Η Βρετανία θα πρέπει να αισθάνεται ανακούφιση βλέποντας τον Μπόρις Τζόνσον να επανέρχεται στα καθήκοντα του μαζί με την αστείρευτη αισιοδοξία του” , γράφει η Sun.

Κατά τον αρθρογράφο της Daily Express , Μέισερ Χολ , το πρόσωπο του Τζόνσον έλαμπε χθες από ζωντάνια και σθένος ενώ η ρητορική του δεινότητα ήταν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με βασικούς υπουργούς αυτή την εβδομάδα για να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες για το πως διάφοροι τομείς της οικονομίας θα μπορούσαν σιγά – σιγά να εξέρχονται από την κρίση.  

Οι Times επικαλούνται σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ που πιστεύει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει δώσει “σάρκα και οστά” στο σχέδιο για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα.

H Daily Mirror σημειώνει ότι μετά από ένα και πλέον μήνα εγκλεισμού – lockdown - υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για επιστροφή σε μια κατάσταση που να μοιάζει με την κανονική ζωή.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα στελέχη των επιχειρήσεων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν συναντήσεις ανά τομέα, υπό την προεδρία του υπουργού Επιχειρήσεων Άλοκ Σάρμα , τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω ανησυχιών ότι πολλοί υπάλληλοι ενδέχεται να μην είναι απρόθυμοι να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στα υπό συζήτηση μέτρα που αποσκοπούν στον κατευνασμό των φόβων των εργαζομένων περιλαμβάνονται η χρήση μάσκας προσώπου και απολυμαντικό χεριών στις δημόσιες συγκοινωνίες, κανόνες για τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και οι ουρές μέσα και έξω απο τα καταστήματα, καθώς και αναθεωρημένες διαδικασίες λειτουργίας για τα εργοτάξια και για τους χώρους των κατασκευών και των οικοδομών .

Times αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία Nightingale της Βρετανίας προετοιμάζονται να γίνουν τα κύρια κέντρα για τη θεραπεία ασθενών Covid-19.

Σύμφωνα με προτάσεις που συζητούνται στην κυβέρνηση και το NHS – η εφημερίδα συνεχίζει - τα 10 νέα νοσοκομεία θα στοχεύουν στη φροντίδα όσο το δυνατόν περισσότερων ασθενών με κορονοϊό, επιτρέποντας στα παραδοσιακά νοσοκομεία να γίνουν "ζώνες θεραπείας χωρίς Covid - 19".

“Αυτό θα απελευθερώσει κρεβάτια για να επιτρέψει στα νοσοκομεία αυτά να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και να αρχίσουν και πάλι τις εγχειρίσεις ρουτίνας”, προσθέτουν οι Times.    

Κύριο θέμα στη Daily Express είναι η ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα εις μνήμη των ανθρώπων του NHS που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η Daily Mirror γράφει ότι ο θάνατος αυτών των ανθρώπων είναι μια υπενθύμιση του χρέους της τιμής που οφείλεται σε αυτούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας και δίνουν τη δυνατότητα στη Βρετανία να συνεχίσει να λειτουργεί.

“Αφήστε τη σιωπή σας να είναι εκκωφαντική καθώς δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας “, προέτρεπε σήμερα το πρωί τους αναγνώστες της η Mirror.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel