Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Ενός λεπτού σιγή για του εργαζόμενους στο NHS που έχασαν τη ζωή τους

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Ενός λεπτού σιγή για του εργαζόμενους στο NHS που έχασαν τη ζωή τους
29.04.2020 | 12:30

Κορονοϊός – Βρετανία : Ενός λεπτού σιγή για του εργαζόμενους στο NHS που έχασαν τη ζωή τους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ενός λεπτού σιγή τήρησε το Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη , στις 11 το πρωί τοπική ώρα, στη μνήμη των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα (NHS) που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού.

“Δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε ποτέ” ,  ο πρωτοσέλιδος τίτλος σήμερα στη Sun.

Γιά την αρθρογράφο της Daily Telegraph , Τζούντιθ Γούντς , “ χθες οι χαμηλοί ουρανοί αντανακλούσαν τη σκοτεινή διάθεση κάτω στη γή καθώς η Βρετανία έστρεψε το βλέμμα και κοίταξε βαθιά και ταπεινά, με ευγνωμοσύνη, όλους εκείνους που πέθαναν ενώ μας κρατούσαν ζωντaνούς” .    

Εν τω μεταξύ, οι Times εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο σύντομα στους οίκους ευγηρίας ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό να ξεπεράσει τον αριθμό των νεκρών στα νοσοκομεία. Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS Confederation) τόνισε στην εφημερίδα ότι το σύστημα φροντίδας πρέπει να αναμορφωθεί, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ένοικοι των γηροκομείων δεν αντιμετωπίζονται ως "πολίτες δεύτερης κατηγορίας".

Η Daily Mirror κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δημιουργεί παγίδες θανάτου" με το να ενθαρρύνει τη μεταφορά ασθενών από τα νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας , χωρίς μάλιστα να γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Παράλληλα επικρίνει το υπουργείο Υγείας επειδή απέτυχε να παράσχει στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του NHS τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Κατά τον Guardian , η προστασία των γηροκομείων από την πανδημία του κορονοϊού πρέπει τώρα να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Η Metro επισημαίνει ότι ο αριθμός των θανάτων στο Λονδίνο από τον Covid-19, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στις χειρότερες νύχτες των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.  

H Daily Mail πιστώνεται με μια “εκστρατεία διάσωσης” για τους εργαζόμενους στο NHS. H εφημερίδα ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι έχει φροντίσει για τη μεταφορά από την Κίνα στη Βρετανία 150.000 προστατευτικών στολών. “Στο φορτίο συμπεριλαμβάνονται και πολλές χιλιάδες μάσκες” , διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα.

Η Daily Telegraph γράφει ότι η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει ένα από τα πέντε βασικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για την άρση του lockdown. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο στόχος τώρα είναι να αποφευχθεί ένα νέο κύμα μολύνσεων "που να κατακλύσει το NHS", όταν προηγουμένως ο στόχος ήταν να αποφευχθεί μια νέα κορύφωση της πανδημίας. Σύμφωνα με την Telegraph η αλλαγή αυτή είναι μια από τις "ενδείξεις ότι ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να αποφασίσει τη χαλάρωση των περιορισμών εντός των ημερών".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel