Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορωνοϊός, εύσημα από τις ΗΠΑ | Ο δρ Φάουτσι αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας στις δοκιμές του remdesivir
Κορωνοϊός, εύσημα από τις ΗΠΑ | Ο δρ Φάουτσι αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας στις δοκιμές του remdesivir
30.04.2020 | 09:15

Κορωνοϊός, εύσημα από τις ΗΠΑ | Ο δρ Φάουτσι αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας στις δοκιμές του remdesivir

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κορωνοϊού αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι, με αφορμή τις δοκιμές του remdesivir.

Ο ρόλος του remdesivir στον κορωνοϊό

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φαούτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη remdesevir, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

 

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δοκιμές του remdesivir.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση remdesivir σε ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018