Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία - Μπόρις Τζόνσον: Πατέρας εν μέσω εθνικής οδύνης για τον κορονοϊό

banner roots

Βρετανία - Μπόρις Τζόνσον: Πατέρας εν μέσω εθνικής οδύνης για τον κορονοϊό
30.04.2020 | 12:33

Βρετανία - Μπόρις Τζόνσον: Πατέρας εν μέσω εθνικής οδύνης για τον κορονοϊό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ούτε τα γεννητούρια στην οικογένεια του Βρετανού πρωθυπουργού δεν μπόρεσαν να απαλύνουν την τραγωδία που έχει επιφέρει η πανδημία στην χώρα. Οι νεκροί από κορονοϊό στην Βρετανία ανέρχονται πλέον σε 26.097. Από εδώ και στο εξής θα καταμετρώνται οι θάνατοι σε όλους τους χώρους, νοσοκομεία ή μη. Ως συνέπεια αυτού, προστέθηκαν 3.811 θάνατοι σε μία ημέρα .  

Μέσα σε αυτή την εθνική οδύνη που έχει επιβαρύνει τη βρετανική κοινωνία, η γέννηση του γιου του Μπόρις Τζόνσον επαναφέρει ξανά στη δημοσιότητα την προσωπική ζωή του, που είναι τόσο αντισυμβατική όσο και ο ίδιος. Δύο γάμοι, ένας αρραβώνας, τρεις εξωσυζυγικές σχέσεις και τουλάχιστον έξι παιδιά. 

Φωρογραφίες του Μπόρις Τζόνσον να χαμογελά καθώς επιστρέφει στη Ντάουνιγκ Στριτ από το νοσοκομείο όπου γέννησε η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς δημοσιεύονται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων σήμερα.  

Η Daily Telegraph αναφέρεται στα “τσαλακωμένα χαρακτηριστικά” του προσώπου του , που “φωτίσθηκε με… μολυσματική χαρά”, κάτι που υποδηλώνει ότι “αισθάνθηκε ένα βάλσαμο στην ψυχή”.

Οι Times έχουν τη γνώμη ότι, παρά την πανδημία , το παιδί είναι “τυχερό” και “η Βρετανία του 2020 είναι ένα εξαιρετικό μέρος και η ώρα ήταν η κατάλληλη για την έλευση του στον κόσμο”.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τον βρετανικό τύπο είναι οι έλεγχοι υγείας για τον κορονοϊό.


Ο Guardian γράφει ότι οι διευθυντές των κρατικών νοσοκομείων έχουν ξεκινήσει μια όπως την που την αποκαλεί “σκληρή επίθεση” κατά της κυβέρνησης όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ.

Οι πάροχοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) εκφράζουν την απογοήτευσή τους , σημειώνει η εφημερίδα που θεωρεί ότι το υπουργείο Υγείας έχει αποτύχει στο στόχο που το ίδιο έχει θέσει να γίνονται 100.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.  

Η Daily Mail υπογραμμίζει ότι “εγείρεται ζήτημα εμπιστοσύνης” στην κυβέρνηση και ειδικά στο πρόσωπο του κ. Ματ Χάνκο, εφόσον ο υπουργός Υγείας δεν μπόρεσε να τηρήσει την υπόσχεσή του.

Αναφορικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας τόσο η Daily Telegraph όσο και οι Financial Times σημειώνουν ότι ο υπουργός Επιχειρήσεων Αλόκ Σάρμα προσπαθεί να δει πως “η Βρετανία θα επιστρέψει στη δουλειά με ασφάλεια”.

Οι FT γράφουν ότι ο κ Σάρμα ελπίζει μέχρι το Σαββατοκύριακο να έχει κοινοποιήσει τις προτάσεις του στους εργοδότες.

 

Τέλος θρύλος έχει γίνει στη Μεγάλη Βρετανία ο Τομ Μουρ. Ο παππούς και βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατάφερε να βοηθήσει το σύστημα Υγείας της χώρας του τις δύσκολες ημέρες του κορονοϊού συγκεντρώνοντας 29 εκατομμύρια λίρες αποφασίζοντας να καλύψει 100 φορές την αυλή του με το Π.

Οι δράσεις του ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί με τον Μουρ να ενώνει τη φωνή του με αυτή του ηθοποιού/τραγουδιστή Μάικλ Μπoλ και να τραγουδούν μαζί το θρυλικό You'll Never Walk Alone με την πίστη να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα χρήματα.

 

Σήμερα 30 Απριλίου ο σούπερ παππούς γιορτάζει τα 100 του χρόνια και είναι αρκετά ιδιαίτερα γενέθλια , αφού άνθρωποι ανά τον κόσμο θέλησαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στέλνοντάς του χιλιάδες ευχετήριες κάρτες.

Μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ κινητοποιήθηκε γι' αυτά τα γενέθλια, αφού πέρα από ένα γράμμα του έστειλε και την στρατιωτική προαγωγή του. Πλέον από λοχαγός προήχθη σε τιμητικό Συνταγματάρχη. Συγχαρητήτια έφτασαν, επίσης, από τον Πρίγκιπα Κάρολο, ενώ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κρις Έβανς του έκανε δώρο μία δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, που έγιναν στο Λονδίνο.

“Η Βρετανία γιορτάζει δύο γενέθλια που ενισχύουν το ηθικό της” , τονίζει η Sun .    

Eνώ η Daily Express γράφει ότι ο Μουρ έχει ένα συναρπαστικό μήνυμα γενεθλίων για το Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού - “ όλοι μαζί θα νικήσουμε αυτόν τον εχθρό”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το