Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία πέρασε την κορύφωση της πανδημίας
Κορονοϊός – Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία  πέρασε την κορύφωση της πανδημίας
01.05.2020 | 10:07

Κορονοϊός – Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία πέρασε την κορύφωση της πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Το Ηνωμένο Βασίλειο  πέρασε την κορύφωση της πανδημίας και απέφυγε μία “ανεξέλεγκτη και καταστροφική” επιδημία που θα μπορούσε να προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι Times σημειώνουν ότι τα λόγια του κ. Τζόνσον έστειλαν ένα “μήνυμα ελπίδας” ότι ορισμένοι περιορισμοί θα μπορούσαν σύντομα να αρθούν. Προσθέτει ότι με το ποσοστό διασποράς του ιού (o αριθμός R) να είναι χαμηλότερο σε ορισμένες περιοχές της χώρας από άλλες, αυξάνεται η πιθανότητα στις περιοχές αυτές να έχουμε άρση του lockdown νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Daily Telegraph , Φρέϊζερ Νέλσον, η επάνοδος στη φυσιολογική ζωή δεν θα αποφασιστεί από την επιστήμη. Εάν το κοινό παραμένει σταθερά αρνητικό στην άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως γίνεται φανερό σε πολλές δημοσκοπήσεις τότε δεν έχει σημασία ποιος είναι ο μέσος αριθμός μεταδόσεων της νόσου που προκύπτει από κάθε άτομο που έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό (R) - “επειδή η ταξιδιώτες δεν θα επιστρέψουν και τα σχολεία θα μείνουν κενά” .      

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα ένα συνολικό σχέδιο που θα καλύπτει την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και την επιστροφή στην εργασία, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τα πέντε κριτήρια που έχει ήδη γνωστοποιήσει η κυβέρνηση και κυρίως τη διατήρηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού στο χαμηλότερο επίπεδο. 

“Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αποκαλύψει το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση την επόμενη εβδομάδα” , διαβάζουμε στην Telegraph.

Όπως οι περισσότερες εφημερίδες , η Metro στην πρώτη σελίδα δημοσιεύει τη φωτογραφία του Τομ Μουρ που συγκέντρωσε εκατομμύρια λίρες κατά του κορονοϊού και ο οποίος χθες γιόρτασε τα 100α του γενέθλια.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018