Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου κατά πάσα πιθανότητα η μερική άρση των περιορισμών
Κορονοϊός – Βρετανία: Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου κατά πάσα πιθανότητα η μερική άρση των περιορισμών
02.05.2020 | 15:04

Κορονοϊός – Βρετανία: Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου κατά πάσα πιθανότητα η μερική άρση των περιορισμών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές είναι οι εικασίες σήμερα στον τύπο σχετικά με τη στρατηγική εξόδου της κυβέρνησης από το lockdown – τον εγκλεισμό που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Daily Telegraph γράφει ότι σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η κυβέρνηση επανεξετάζει τον κανόνα της κοινωνικής απόστασης των 2 μέτρων με την ελπίδα ότι η χαλάρωση του περιορισμού θα επιτρέψει σε περισσότερες επιχειρήσεις και σχολεία να ανοίξουν ξανά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα Sage να ξαναδεί αν οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμένουν μακριά ο ένας από τον άλλο , εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται εύκολα στον αέρα.

Η Sun υποστηρίζει ότι η 26η Μαΐου θα είναι “η μέρα επιστροφής στην εργασία”. Η εφημερίδα πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν επιλέξει αυτή την ημερομηνία για να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την επανεκκίνηση της οικονομίας - αρκεί ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό να έχει μειωθεί αρκετά.

Ωστόσο, οι Financial Times αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να απογοητεύσει τους υπαλλήλους γραφείου που επιθυμούν να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα , οι εργοδότες θα κληθούν να ζητήσουν από το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού τους να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι για αρκετούς μήνες για να αποτραπεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι Times υπογραμμίζουν ότι το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον εξόδου από το lockdown θα μπορούσε να περιλαμβάνει οι εργαζόμενοι που θα πρέπει να πάρουν το λεωφορείο ή το τρένο για να πάνε στη δουλειά τους, να παίρνουν τη θερμοκρασία τους πριν φύγουν από το σπίτι. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι δημόσιες μεταφορές αντιπροσωπεύουν μια ιδιαίτερη πρόκληση για την κυβέρνηση που επιθυμεί να αποφύγει την επανάληψη πολλών σκηνών συνωστισμού που παρατηρήθηκαν κατά την έναρξη των περιορισμών.

Η Daily Express συγχαίρει τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ που παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις κατάφερε να ξεπεράσει το στόχο που είχε θέσει για 100.000 τεστ κορονοϊού την ημέρα.

Τα εύσημα στον υπουργό δίνουν και οι εφημερίδες Sun και Daily Mail που όπως γράφουν “διέψευσε έναν στρατό αμφισβητιών”.

Ωστόσο, o ιστότοπος της Independent σημειώνει ότι κ. Χάνκοκ επικρίνεται για παραποίηση των αριθμών , κατηγορία που δεν αμφισβητούν η ΗuffPost και ο Guardian.

Η ιστοσελίδα μάλιστα της εφημερίδας The Guardian ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν αληθεύει η επίτευξη του στόχου για 100.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα , το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που ζουν στις φτωχότερες περιοχές της Βρετανίας έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από το Covid 19 από εκείνους που κατοικούν στα πιο εύπορα μέρη.

“Ο ιός διαχωρίζει τις κοινωνικές τάξεις” – ο χαρακτηριστικός πηχυαίος τίτλος στη Daily Mirror.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018