Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Προσχέδιο της κυβέρνησης για επάνοδο στην κανονικότητα
Κορονοϊός – Βρετανία: Προσχέδιο της κυβέρνησης για επάνοδο στην κανονικότητα
05.05.2020 | 09:21

Κορονοϊός – Βρετανία: Προσχέδιο της κυβέρνησης για επάνοδο στην κανονικότητα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Κυβερνητικό προσχέδιο για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα που διέρρευσε στον τύπο είναι το κύριο θέμα σε πολλές εφημερίδες σήμερα.

Η Daily Mirror γράφει ότι ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να παραμέινουν σε κατάσταση εγκλεισμού – lockdown – εάν αποδειχθεί ότι συνεχίζουν να είναι εστίες μόλυνσης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Επίσης , διαβάζουμε στη Mail , η κυβέρνηση σκέπτεται να χαλαρώσει τον κανόνα της κοινωνικής απόστασης των δύο μέτρων για τους εργαζόμενους σε ορισμένες επιχειρήσεις .

Η Sun σημειώνει ότι στις δουλειές γραφείου οι εργοδότες θα ενθαρρυνθούν να διατηρήσουν το προσωπικό τους που εργάζεται από το σπίτι. Η εφημερίδα έχει πληροφορίες ότι οι κανόνες της αποστασιοποίησης θα μπορούσαν να ισχύσουν για ένα χρόνο. Είναι πολύ πιθανό εξάλλου , σύμφωνα με τη Sun , στις επιχειρήσεις να τεθεί σε ισχύ ένα σύστημα που να προβλέπει τις διαδοχικές βάρδιες εργασίας , ενώ θα απαιτηθούν και προστατευτικές οθόνες στα γραφεία.

Η εφημερίδα The Guardian εστιάζει επίσης την προσοχή της στο κυβερνητικό προσχέδιο για τους χώρους εργασίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν προειδοποιήσει ότι οι εργαζόμενοι ίσως αποφασίσουν να απεργήσουν εάν η κυβέρνηση δεν τους διαβεβαιώσει ότι θα είναι ασφαλείς όταν επιστρέψουν στην εργασία τους. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι οι οδηγίες της κυβέρνησης είναι ανεπαρκείς και αόριστες και ότι άτομα με παθήσεις όπως το άσθμα και ο διαβήτης είναι πιθανό να υποχρεωθούν να εργάζονται χωρίς να έχουν τη σωστή προστασία, υπογραμμίζει ο Guardian.     

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι σε πορεία σύγκρουσης με τους επιχειρηματίες σχετικά με τις προτάσεις για τους κανόνες που θα ισχύσουν στους χώρους εργασίας μετά την άρση της “καραντίνας”, σύμφωνα με τους Financial Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος , σερ Κιρ Στάρμερ, υποστηρίζει το αίτημα των συνδικάτων οι εταιρείες να δημοσιεύσουν αξιολογήσεις κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό στο χώρο της εργασίας, αλλά οι επιχειρήσεις αντιδρούν ισχυριζόμενες ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα γραφειοκρατική και χρονοβόρα.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018