Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Ξεπέρασαν τις 30.000 οι νεκροί - Θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη
Κορονοϊός – Βρετανία : Ξεπέρασαν τις 30.000 οι νεκροί - Θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη
06.05.2020 | 09:13

Κορονοϊός – Βρετανία : Ξεπέρασαν τις 30.000 οι νεκροί - Θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πεθάνει με πιθανή αιτία τον κορονοϊό, ο μεγαλύτερος απολογισμός μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 29.648 άνθρωποι πέθαναν ως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία με την Covid-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Αν σε αυτούς προστεθούν οι θάνατοι στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο απολογισμός για το διάστημα αυτό φτάνει τους 32.313, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, περισσότεροι ακόμη και από την Ιταλία που θεωρούνταν μέχρι πρότινος η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα.

"Από το κακό στο χειρότερο" - ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος σήμερα στη Daily Mirror, η οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει "σοβαρά ερωτήματα" σχετικά με τη στρατηγική της για τον χειρισμό της κρίσης.

"Όσοι έχουν χάσει τους αγαπημένους τους έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη", υπογραμμίζει το άρθρο γνώμης της εφημερίδας. .

Το θέμα αναλύει στην πρώτη σελίδα ο Guardian. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ζητά να διεξαχθεί δημόσια έρευνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Αλλά ένας εκπρόσωπος μιας άλλης ένωσης, της Βρετανικής Ιατρική Ένωσης, σημειώνει στον Guardian ότι είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους αριθμούς διασφαλίζοντας ότι η σύγκριση γίνεται μεταξύ χωρών που χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους καταμέτρησης.  

Η εφημερίδα i , η οποία και αυτή έχει ως πρώτο θέμα τη “θλιβερή πρωτιά” της Βρετανίας , τονίζει ότι ήταν “απογοητευτική η στιγμή”, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στη “φαινομενική επιτυχία” του Ηνωμένου Βασιλείου στην καταπολέμηση του Covid-19.

“H φράση αυτή του Μπόρις Τζόνσον ενόχλησε πολλούς από τους αναγνώστες μας”, γράφει η i που εκφράζει την ελπίδα ότι οι υπουργοί θα "μάθουν γρήγορα" από τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε η κρίση και “να προσαρμόζουν ανάλογα τις πολιτικές τους στο μέλλον”.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης" – ο τίτλος στη Daily Mail , η οποία θεωρεί ότι η χθεσινή μέρα , όταν η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τον αριθμό των θανάτων, ήταν "μία από τις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας του κοροναϊού".

Πιθανές εξηγήσεις γι’ αυτή την ιδιαίτερα θλιβερή εξέλιξη , σύμφωνα με τη Daily Mail, μπορεί να είναι η απόφαση της κυβέρνησης να μη προχωρήσει αμέσως στην επιβολή των περιοριστικών μέτρων μόλις πρωτοεμφανίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας , η υψηλή πυκνότητα του πληθυσμού σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με άλλες χώρες και η αποτυχία να αρχίσουν γρήγορα τα διαγνωστικά τεστ , όπως έκανε η Γερμανία και η Ιταλία.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018