Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η Βρετανία τιμά την Ημέρα της Νίκης υπό τη σκιά του κορονοϊού
Η Βρετανία τιμά την Ημέρα της Νίκης υπό τη σκιά του κορονοϊού
08.05.2020 | 12:39

Η Βρετανία τιμά την Ημέρα της Νίκης υπό τη σκιά του κορονοϊού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

To Ηνωμένο Βασίλειο τιμά σήμερα χωρίς μεγάλες εκδηλώσεις, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου πριν 75 χρόνια.

Στο Λονδίνο η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄θα απευθυνθεί σήμερα στους Βρετανούς με μήνυμα που θα μεταδοθεί από το BBC 1 στις 21:00 τοπική ώρα , δηλαδή “ακριβώς την ώρα που ο πατέρας της Γεώργιος Στ’ μίλησε στο ραδιόφωνο το 1945”, αναφέρει ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Εξαιτίας της πανδημίας οι γιορτές που είχαν προγραμματιστεί στους δρόμους αλλά και η παρέλαση των βετεράνων ακυρώθηκαν. Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να γιορτάσουν από τα σπίτια τους, προτείνοντας ιδέες για παιχνίδια ή συνταγές.

"Συνεχίστε να χαμογελάτε", ο πηχυαίος τίτλος στη Daily Express που καλεί τους αναγνώστες της να ελπίζουν ότι "Θα συναντηθούμε ξανά" – We’ll meet again - όπως λέει και το τραγούδι της Βέρα Λιν.

H Daily Mirror μας καλεί να ακολoυθήσουμε το παράδειγμα “αυτής της θαυμάσιας γενιάς του πολέμου καθώς πολεμάμε έναν άλλο σκληρό εχθρό”.

Υπάρχει επίσης εκτεταμένη κάλυψη για το πώς θα εορτάσει η χώρα την επέτειο. Εκτός από τα χρονοδιαγράμματα για το πότε θα τηρηθεί η σιγή των δύο λεπτών και θα γίνει η μετάδοση της ομιλίας της Βασίλισσας, υπάρχουν οδηγίες - και διαγράμματα - για το πώς να κάνετε Lindy hοp και συμβουλές για “το τέλειο απογευματινό τσάι με κρέμα σε συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης".

Στους Times, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων , σερ Νικ Κάρτερ, σημειώνει ότι αυτή η 75η επέτειος της Ημέρας της Νίκης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους βετεράνους που πιθανόν θα γιορτάσουν το γεγονός μόνοι τους.

“Έχουμε την υποχρέωση να θυμόμαστε τις υπηρεσίες και τις θυσίες που μας κληροδότησαν”, τονίζει ο σερ Νικ Κάρτερ.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018