Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: “Παραμείνετε σε εγρήγορση” , συνιστά ο Μπόρις Τζόνσον στους Βρετανούς
Κορονοϊός – Βρετανία: “Παραμείνετε σε εγρήγορση” , συνιστά ο Μπόρις Τζόνσον στους Βρετανούς
10.05.2020 | 18:42

Κορονοϊός – Βρετανία: “Παραμείνετε σε εγρήγορση” , συνιστά ο Μπόρις Τζόνσον στους Βρετανούς

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ένα σύστημα προειδοποίησης, αποτελούμενο από πέντε διαβαθμίσεις, θα αποτελεί τον βασικό άξονα του σχεδίου σταδιακής άρσης του lockdown στη Βρετανία, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με εγχώρια μέσα ενημέρωσης, θα παρουσιάσει ένα σύστημα προειδοποίησης για την Αγγλία, το οποίο θα ξεκινά από το «πράσινο» επίπεδο και θα φτάνει στο «κόκκινο» για να χαρακτηρίζει τον κίνδυνο που διατρέχουν διάφορες περιοχές και να επιτρέπει στην κυβέρνηση να ενισχύει τους περιορισμούς όπου κρίνεται αναγκαίο.

H Sun on Sunday υποστηρίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον όταν ανακοινώσει τη μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα πρέπει “να πείσει τους φοβισμένους Βρετανούς ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε με ασφάλεια τις βάναυσες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας”. “Δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος” , γράφει η Sun , "προτού η οικονομία καταρρεύσει".

“Παραμείνετε σε εγρήγορση” , θα είναι το νέο μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού , σημειώνει η Sunday Telegraph. H εφημερίδα εκτιμά ότι η συμβουλή του Τζόνσον - “μείνετε σε επιφυλακή, ελέγξτε τον ιό, σώστε ζωές” – έχει να κάνει με το να πείσει τους ανθρώπους ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουν στην εργασία τους αλλά παράλληλα τους παροτρύνει να βοηθήσουν ώστε να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας.

Σε επιστολή τους προς τον Observer, οι ηγέτες τεσσάρων μεγάλων εργατικών συνδικάτων προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι περισσότερα από τρία εκατομμύρια μέλη τους δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους – “έως ότου η κυβέρνηση μπορέσει να εγγυηθεί ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας”. Σε αυτές, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων περιλαμβάνουν την απαίτηση από τους εργοδότες να εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργαζόμενους και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

 
Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018