Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Ερωτηματικά για το σχέδιο της κυβέρνησης περί σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Ερωτηματικά για το σχέδιο της κυβέρνησης περί σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων
12.05.2020 | 14:06

Κορονοϊός – Βρετανία : Ερωτηματικά για το σχέδιο της κυβέρνησης περί σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Σχεδόν όλες οι εφημερίδες σήμερα έχουν πρωτοσέλιδο θέμα το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που τίθεται σε ισχύ από αυτή την εβδομάδα.

Οι Times μας πληροφορούν ότι οι Βρετανοί , για πρώτη φορά μετά από έξι και πλέον εβδομάδες εγκλεισμού (lockdown) , θα μπορούν να αθλούνται μαζί με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς τους έξω από την κατοικία τους . Η εφημερίδα αναφέρει ότι ορισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα γκολφ και γήπεδα τένις, θα επιτραπεί να ανοίξουν ξανά, αρκεί να συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

H i παραθέτει περίληψη ορισμένων από τα βασικά σημεία που περιέχονται στις κυβερνητικές οδηγίες. Αυτές περιλαμβάνουν τη συμβουλή ότι οι άνθρωποι πρέπει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους – να φορούν μάσκα - σε καταστήματα ή όταν χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες ενώ ενδέχεται να υπάρξει η δυνατότητα για ολιγάριθμες οικογενειακές συγκεντρώσεις ή για επισκέψεις σε φιλικά σπίτια από τον επόμενο μήνα.

Ο πρωθυπουργός παροτρύνει το κοινό να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική στην έξοδο από το lockdown , τονίζει η Daily Express.

Σύμφωνα με τη Sun , οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα μπορούν να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους από τον επόμενο μήνα.  

Η Metro είναι μια από τις εφημερίδες που επικρίνει την κυβέρνηση. Σημειώνει ότι “υπάρχουν κενά” στις νέες οδηγίες και εκτιμά ότι παραμένει η αβεβαιότητα για τα σχέδια του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με την επάνοδο της Βρετανίας στην κανονικότητα.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιμετώπισε πλήθος ερωτήσεων σχετικά με τη στρατηγική του. Ζητήθηκε από τον κ. Τζόνσον να εξηγήσει πώς μπορεί να θεωρείται “λογικό” οι άνθρωποι να αναμιγνύονται στους χώρους εργασίας, αλλά όχι με μέλη της οικογένειας τους και πώς οι γονείς μπορούν να ακολουθήσουν τη συμβουλή “επιστροφή στη δουλειά” (back-to-work) εάν τα σχολεία συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά, αναρωτιέται η εφημερίδα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει τον κ. Τζόνσον ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων , επισημαίνουν οι Financial Times. Η ηγεσία των συνδικάτων κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει να επαναφέρει τους εργαζόμενους πίσω στη δουλειά χωρίς να αφήσει να υπάρξει χρόνος για να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στους χώρους εργασίας και στις δημόσιες συγκοινωνίες για την ασφάλεια των εργαζομένων, διαβάζουμε στους Financial Times.

Μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα μετά την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, απηύθυνε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιέρ Στάρμερ, ο οποίος κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι απέτυχε να είναι σαφής και να δώσει τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται , γράφει η εφημερίδα The Guardian.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το