Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Μέχρι τον Οκτώβριο η επιδότηση της εργασίας
Κορονοϊός – Βρετανία : Μέχρι τον Οκτώβριο η επιδότηση της εργασίας
13.05.2020 | 09:07

Κορονοϊός – Βρετανία : Μέχρι τον Οκτώβριο η επιδότηση της εργασίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου παρατείνεται το πρόγραμμα απoζημίωσης των των εργαζομένων που έχουν λάβει προσωρινή, αναγκαστική άδεια λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή των κοινοτήτων ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Το πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων που ξεκίνησε το Μάρτιο και είχε διάρκεια μέχρι και το τέλος του Ιουνίου, θα συνεχιστεί για άλλους τέσσερις μήνες, χωρίς αλλαγές για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 80% των μηνιαίων αποδοχών του μέχρι και το όριο των 2.500 λιρών.

Ωστόσο, για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, οι επιχειρήσεις που επωφελούνται του προγράμματος θα κληθούν να μοιραστούν μέρος του κόστους των αποδοχών των εργαζομένων, και ενόσω θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν σταδιακά τις επιχειρήσεις τους με τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε μερική απασχόληση.

Χαρακτηριστικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης. “Ανακούφιση για εκατομμύρια εργαζόμενους” – Daily Express , “Πανηγυρίζουν οι επιχειρήσεις και τα συνδικάτα για την απόφαση του Σουνάκ” – Financial Times , “Παρατείνεται η επιδότηση εργασίας για να αποφευχθεί η αύξηση της ανεργίας” – The Guardian , “Δεν θα βρεθούν στο χείλος του γκρεμού 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι το καλοκαίρι” – i , “80 δισεκατομμύρια λίρες σκορπάει ο Ρίσι για να διασώσει θέσεις εργασίας” – The Sun , o Ρίσι υποστηρίζει τη συγκρότηση ενός ταμείου 3 εκατομμυρίων λιρών για την παροχή βοήθειας στις μικρές επιχειρήσεις , γράφει η Metro.

O κ. Σουνάκ ζήτησε από τις επιχειρήσεις να αρχίσουν να μοιράζονται το κόστος του προγράμματος από την 1η Αυγούστου γεγονός που θα τις αναγκάσει να αποφασίσουν εάν οι παγωμένες θέσεις εργασίας θα συνεχίσουν να είναι βιώσιμες, σημειώνουν οι Financial Times.        

Ο Guardian αναφέρει ότι η απόφαση του υπουργού των Οικονομικών ήταν μια “έκπληξη” και αποδεικνύει την πιθανή διάρκεια που μπορεί να έχει η οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα επίσημα στοιχεία που θα κυκλοφορήσουν σήμερα Τετάρτη για την πορεία της βρετανικής οικονομίας θα είναι μια πρώτη ένδειξη για τις επιπτώσεις του lockdown.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018