Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Αντιδρούν τα συνδικάτα στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου.
Κορονοϊός – Βρετανία : Αντιδρούν τα συνδικάτα στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου.
15.05.2020 | 12:11

Κορονοϊός – Βρετανία : Αντιδρούν τα συνδικάτα στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου.

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Έντονες πιέσεις δέχονται οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών   να επιτύχουν συμφωνία με την κυβέρνηση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στην Αγγλία από τον επόμενο μήνα.

Ο υπουργός Παιδείας , Γκάβιν Ουίλιαμσον, με άρθρο στη Daily Mail προτρέπει τα συνδικάτα “να κάνουν το καθήκον τους” και να σταματήσουν να αντιτίθενται στην επαναλειτουργία των σχολείων.

Η ίδια η εφημερίδα αναφέρει ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θέλει να βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά να επιστρέψουν στην τάξη, “αλλά τα μαχητικά σωματεία αντιδρούν”.

“Αφήστε τους δασκάλους μας να γίνουν ήρωες”, ο χαρακτηριστικός πηχυαίος τίτλος στη Mail.

Κατά την άποψη των Times, τα συνδικάτα κάνουν ό, τι κάνουν πάντα – στην προκείμενη περίπτωση εκβιάζουν την κυβέρνηση με στόχο την αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών χρησιμοποιώντας τους μαθητές ως διαπραγματευτικά πιόνια.

Σε ένα άρθρο της στη Daily Telegraph, η λαίδη Ρέιτσελ ντε Σούζα , σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης , υπογραμμίζει ότι τα παιδιά έχουν ήδη χάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μάθησης στο σχολείο και μολονότι έχουν γίνει “ηρωικές προσπάθειες” για την εξ αποστάσεως μάθηση , το διαδίκτυο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τάξη.

“Κινδυνεύουμε να χαντακώσουμε μια ολόκληρη γενιά”, προειδοποιεί η λαίδη ντε Σούζα.

O Guardian επισημαίνει ότι κορυφαία ένωση εκπαιδευτικών έχει κάνει σαφές ότι οι δάσκαλοι μπορούν να αρνηθούν νόμιμα να επιστρέψουν στη δουλειά τους, εκτός εάν έχουν διαβεβαιώσεις για την προσωπική τους ασφάλεια έναντι του κορονοϊού, “όπως έγινε και με το άλλο προσωπικό της πρώτης γραμμής”.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018