Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορωνοϊός – Βρετανία: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα για την επαναλειτουργία των σχολείων τον επόμενο μήνα
Κορωνοϊός – Βρετανία: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα για την επαναλειτουργία των σχολείων τον επόμενο μήνα
16.05.2020 | 12:34

Κορωνοϊός – Βρετανία: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα για την επαναλειτουργία των σχολείων τον επόμενο μήνα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι περισσότερες εφημερίδες του Σαββάτου αναρωτιούνται εάν τελικά τα περισσότερα σχολεία θα ανοίξουν τον επόμενο μήνα.

Η Daily Mirror εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την επαναφορά των μαθητών στην τάξη είναι "στα πρόθυρα της κατάρρευσης". Η εφημερίδα αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ στο οποίο την πλειοψηφία έχουν οι Εργατικοί ηγείται της “εξέγερσης” ενάντια στην προτεινόμενη ημερομηνία επανεκκίνησης των σχολείων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τα δημοτικά σχολεία να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, όμως διαφωνούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών που θεωρούν ότι δεν είναι ασφαλές ακόμη λόγω κορωνοϊού για τους μαθητές και τους δασκάλους να αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη.

Η εφημερίδα The Guardian σημειώνει ότι η ηγεσία των συνδικάτων , χθες Παρασκευή, αποχώρησε από την εικονική συνάντηση που είχε με εκπροσώπους και επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης με “περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις”. Ορισμένοι χαρακτήρισαν τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 άτομα και οργανώσεις, “χαοτική”.

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι υπουργοί της κυβέρνησης είναι "εξοργισμένοι" επειδή η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών - η Εθνική Ένωση Παιδείας (National Education Union) - αντιτίθεται στο σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Κυβερνητική πηγή υπογράμμισε στην Telegraph ότι για την Εθνική Ένωση Παιδείας - “τα συμφέροντα των μαθητών έπονται της ιδεολογίας”.

Σε κύριο άρθρο γνώμης η Daily Telegraph προτρέπει τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος σερ Κέιρ Στάρμερ να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να αλλάξει η θέση των συνδικάτων και η στάση “των μαχητών του Λίβερπουλ” .

Η εφημερίδα τονίζει ότι οι φτωχότερες οικογένειες θα πληγούν περισσότερο εάν τα παιδιά αυτών των οικογενειών στερηθούν την κατάλληλη εκπαίδευση για μήνες και συνιστά μια “συντονισμένη διακομματική προσπάθεια” για τον τερματισμό του lockdown και την επιστροφή των μαθητών στην τάξη.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018