Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης φαίνεται να μη συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Κορονοϊός – Βρετανία: Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης φαίνεται να μη συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
17.05.2020 | 12:25

Κορονοϊός – Βρετανία: Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης φαίνεται να μη συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

 

Εντείνονται οι αντιδράσεις στην Αγγλία σχετικά με τη μερική άρση του lockdown , σύμφωνα με τον Observer. Η εφημερίδα δημοσιεύει τα ευρήματα δημοσκόπησης που δείχνει ότι η υποστήριξη προς την κυβέρνηση έχει μειωθεί μετά το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον την περασμένη εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium δείχνει ότι η έγκριση της κυβέρνησης για τον χειρισμό της πανδημίας έχει μειωθεί κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία εβδομάδα.

Για πρώτη φορά από τότε που η Opinium άρχισε να παρακολουθεί τις απόψεις της κοινής γνώμης σχετικά με την πανδημία τον Μάρτιο, περισσότεροι άνθρωποι αποδοκιμάζουν παρά εγκρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μόνο το 44% πιστεύει ότι το νέο μήνυμα "μείνετε σε εγρήγορση" είναι σαφές. Περίπου το 56% δηλώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιούς μπορούν να συναντούν έξω από το σπίτι.

Χθες, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 468. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 34.466 ενώ άλλα 3.451 άτομα προσβλήθηκαν από τον ιό. Ο αριθμός των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε τεστ για το Covid-19 αυξήθηκε σε 136.486 - το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο από τότε που άρχισαν οι έλεγχοι – ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανία επισημαίνει στη Mail on Sunday ότι “στην επόμενη φάση χαλάρωσης των περιορισμών το μήνυμα της κυβέρνησης πρέπει να είναι περισσότερο σύνθετο”.

Ωστόσο, ο κ. Τζόνσον σημειώνει ότι εμπιστεύεται “την κοινή λογική του βρετανικού λαού” για την τήρηση των νέων κανόνων και ευχαριστεί το κοινό για τη “στήριξη της κυβέρνησης μέχρι τώρα”.

H Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει έως και 93 εκατομμύρια λίρες στερλίνες για να επιταχύνει τη συγκρότηση ενός νέου εργαστηρίου έρευνας εμβολίων.

Αυτά τα χρήματα θα επισπεύσουν τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού κέντρου παραγωγής και καινοτομίας εμβολίων στην περιοχή της Οξφόρδης, ώστε να μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Υπουργοί της κυβέρνησης ελπίζουν ότι το κέντρο θα αποτελέσει τη βάση του του προγράμματος εμβολίων για κορονoϊούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018