Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Είναι αμφίβολο εάν τα δημοτικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις αρχές Ιουνίου

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Είναι αμφίβολο εάν τα δημοτικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις αρχές Ιουνίου
20.05.2020 | 12:03

Κορονοϊός – Βρετανία: Είναι αμφίβολο εάν τα δημοτικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις αρχές Ιουνίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλά πρωτοσέλιδα εγείρουν σήμερα το ερώτημα εάν τελικά θα γίνει αποδεκτή η πρόταση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν ορισμένα δημοτικά σχολεία στην Αγγλία την 1η Ιουνίου.

Οι Times επισημαίνουν ότι αυτή η ημερομηνία έχει "αμφισβητηθεί" από έναν ανώτερο επιστημονικό σύμβουλο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το σύστημα εντοπισμού και ανίχνευσης για τον κορονοϊό πρέπει πρώτα να είναι σε ισχύ.

Μια διευκρίνιση της Ντάουνινγκ Στριτ ότι - “πρόκειται για τα πρώτα σχολεία που πρέπει να ανοίξουν” - επιτρέπει στους Times να υποθέσουν ότι η κυβέρνηση έχει αμβλύνει την αρχική της θέση λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί και “έχουν πάρει διαστάσεις εξέγερσης”.

Με αυτή την εκτίμηση συμφωνεί και ο Guardian που επισημαίνει ότι 1.500 δημοτικά σχολεία στην Αγγλία θα παραμείνουν κλειστά ενώ τουλάχιστον 18 δημοτικά συμβούλια αρνούνται να εφαρμόσουν το σχέδιο της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει δηλώσει πως δεν θα υποστούν συνέπειες όσα σχολεία αρνηθούν να ανοίξουν ξανά , φοβούμενα τις συνέπειες της πανδημίας.      

Έτσι, μετά την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις, θεωρείται πολύ πιθανό πως η λίστα των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά θα μεγαλώσει αρκετά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Παιδείας , Γκάβιν Ουίλιαμσον, συνάντησε τους ηγέτες των συνδικάτων, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους πως το σχέδιο θα μπορούσε να θέσει το προσωπικό σε κίνδυνο και να συμβάλει στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθάρισε πως στόχος της είναι να εργαστεί “με συμβουλευτικό τρόπο” αντί να επιβάλει κυρώσεις σε σχολεία ή συμβούλια που αρνούνται τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel