Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Συντηρητικό κόμμα - “Η εξέγερση της καραντίνας”

banner roots

Βρετανία: Συντηρητικό κόμμα  - “Η εξέγερση της καραντίνας”
28.05.2020 | 12:35

Βρετανία: Συντηρητικό κόμμα - “Η εξέγερση της καραντίνας”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σαράντα βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος - συμπεριλαμβανομένων επτά πρώην υπουργών - προτρέπει την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το μέτρο για την επιβολή καραντίνας 14 ημερών για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες  που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο , γράφει η Daily Mail . Πρόκειται για μια κίνηση στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος που η εφημερίδα τη χαρακτηρίζει – “εξέγερση της καραντίνας”.

Η Mail υπογραμμίζει ότι οι “αντάρτες” βουλευτές εκτιμούν ότι το μέτρο - το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 8 Ιουνίου θα έχει ως αποτέλεσμα - "να διακινδυνεύσουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας και οι Βρετανοί να μην έχουν την ευκαιρία να πάνε διακοπές".

Σύμφωνα με την Daily Telegraph σχεδόν 80 επιχειρηματίες της τουριστικής βιομηχανίας έστειλαν επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ στην οποία εκφράζουν τους φόβους τους για “την πολιτική της καραντίνας”.

Η επιστολή προειδοποιεί ότι το σχέδιο είναι "ανεφάρμοστο, ανεπαρκές και καταστροφικό".

Το υπουργείο Εσωτερικών επιμένει ότι το μέτρο αποτελεί ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής του για την αποτροπή μιας δεύτερης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Οι εξαιρέσεις θα είναι ελάχιστες και θα αφορούν εποχικούς εργάτες ή γιατρούς που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όσοι την παραβιάζουν καραντίνα θα πληρώνουν πρόστιμο 1000 λιρών ενώ θα δέχονται επίσκεψη της Αστυνομίας στο σπίτι τους.

Από την άλλη ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, είχε προτείνει να εξαιρούνται από την καραντίνα όσοι φτάνουν από χώρες με χαμηλά κρούσματα, όπως είναι η Ελλάδα. 

Επικρατεί το σενάριο, δημιουργίας αεροπορικών γεφυρών με αυτές τις χώρες.

Αυτό θα επανεξεταστεί στις 29 Ιουνίου, οπότε και η βρετανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το