Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Γονείς και δάσκαλοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία ορισμένων σχολείων

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Γονείς και δάσκαλοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία ορισμένων σχολείων
01.06.2020 | 09:30

Κορονοϊός – Βρετανία : Γονείς και δάσκαλοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία ορισμένων σχολείων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η χαλάρωση των περιορισμών στην Αγγλία και η επιστροφή ορισμένων μαθητών στα θρανία είναι το κύριο θέμα στις εφημερίδες της Δευτέρας.

Ο Guardian και η Daily Mirror δημοσιεύουν τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνει ότι περίπου ένα εκατομμύριο παιδιά – τα μισά από τα οποία μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο – είναι πιθανό να μείνουν στο σπίτι. .

Η εφημερίδα The Guardian υπογραμμίζει ότι πολλοί γονείς, δημοτικά συμβούλια και δάσκαλοι εκφράζουν επιφυλάξεις σε ότι αφορά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την ασφάλεια των μαθητών.

Το κύριο άρθρο γνώμης της Daily Telegraph προβάλλει την πρόταση της Επιτρόπου για την Παιδεία στην Αγγλία , Αν Λονγκφιλντ, να οργανωθούν καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για τους πιο ευάλωτους μαθητές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ώστε τα παιδιά να βοηθηθούν για να καλύψουν τις ελλείψεις που έχουν.

Υπέρ της “προσεκτικής” χαλάρωσης της καραντίνας στη Βρετανία τάχθηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, υπογραμμίζοντας ότι είναι @το κατάλληλο βήμα γι’ αυτή την περίοδο”. Στο πλαίσιο αυτής της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, τα οποία επιβλήθηκαν εν μέσω της πανδημίας, θα μπορέσουν να βρεθούν για πρώτη φορά έπειτα από 10 εβδομάδες εκτός σπιτιού δύο εκατομμύρια πολίτες στην Αγγλία, οι οποίοι είχαν κριθεί πολύ “ευάλωτοι” στον ιό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον έχει δεχτεί επικρίσεις από ορισμένους επιστήμονες για τη χαλάρωση του lockdown, που επιβλήθηκε πριν από δέκα εβδομάδες, με κάποιους από αυτούς να το χαρακτηρίζουν πρόωρο και επικίνδυνο δεδομένου ότι δεν υπάρχει ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το