Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Πιέσεις δέχεται ο πρίγκιπας Άντριου να καταθέσει στις ΗΠΑ για την υπόθεση Επστάϊν

the roots web banners 06

Βρετανία: Πιέσεις δέχεται ο πρίγκιπας Άντριου να καταθέσει στις ΗΠΑ  για την υπόθεση Επστάϊν
09.06.2020 | 11:21

Βρετανία: Πιέσεις δέχεται ο πρίγκιπας Άντριου να καταθέσει στις ΗΠΑ για την υπόθεση Επστάϊν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές εφημερίδες της Τρίτης προτρέπουν τον δούκα της Υόρκης, τον πρίγκιπα Άντριου, να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ στην έρευνα για τον Τζέφρι Έπστάϊν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θέλει να πάρει κατάθεση από τον πρίγκιπα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του Επστάϊν, του πάμπλουτου χρηματιστή που πέθανε στη φυλακή ενώ περίμενε να δικαστεί για τις κατηγορίες της σωματεμπορίας ανηλίκων.

Ο Άντριου ήταν φίλος του Επστάϊν, αλλά αρνείται ότι αντιλήφθηκε κάποια ύποπτη συμπεριφορά κατά την παραμονή του στις κατοικίες του πολυεκατομμυριούχου Αμερικανού.

Για τους Times, οι κατηγορίες εναντίον του Επστάϊν είναι εξαιρετικά σοβαρές και ο πρίγκιπας Άντριου έχει ηθικό καθήκον να βοηθήσει την έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ.

“Μέχρι να συμφωνήσει να το κάνει” - η Daily Mirror σημειώνει - “το όνομά του θα έχει λερωθεί μέσα στη λάσπη και δεν υπάρχει καμία προοπτική επιστροφής στη δημόσια ζωή”.

Η Sun υπογραμμίζει ότι “όσο Άντριου παραμένει σιωπηλός τόσο περισσότερο δυσχεραίνει τη θέση του” .

Δημοσίευμα της Sun αναφέρει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέστειλε αίτημα αμοιβαίας νομικής συνδρομής προς το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Τέτοια αιτήματα συνηθίζονται σε ποινικές υποθέσεις με βάση μια συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών και γενικά κατατίθενται όταν δεν μπορεί να συλλεχθεί αποδεικτικό υλικό. Σύμφωνα με αυτή τη συνθήκη εάν ο πρίγκιπας Άντριου δεν ανταποκριθεί εθελοντικά στο αίτημα για συνδρομή, μπορεί να κληθεί σε βρετανικό δικαστήριο ώστε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Οι δικηγόροι του δούκα χαρακτήρισαν το αίτημα “απογοητευτικό”, καθώς κατά τους ισχυρισμούς τους “πρόσφατα επανέλαβε την προθυμία του να καταθέσει ως μάρτυρας”.

Ο Βρετανός πρίγκιπας αρνείται κατηγορηματικά οτιδήποτε μεμπτό και έχει επανειλημμένα επιμείνει στον ισχυρισμό πως ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές.

Αντιθέτως ο Αμερικανός εισαγγελέας Μπέρμαν ανέφερε πως ο Άντριου έχει επιδείξει “μηδενική συνεργασία” προς τις αμεριικανικές αρχές που θέλουν να του κάνουν ερωτήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για το trafficking με εγκέφαλο τον Eπστάϊν.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel